In 5 stappen van vakantie naar fotoboek

Fotoboek Kruidvat

Leg je reis vast in een prachtig vakantieboek

Heb je een onvergetelijke vakantie gehad? Heerlijk! Leg je herinneringen vast in een fotoboek. Zo geniet je nog langer na en reis je in gedachten terug. Met deze vijf stappen maak je in een handomdraai een prachtig vakantieboek!

Stap 1: Foto’s maken

In een vakantieboek plaats je de mooiste en leukste foto’s van je reis. Weet je tijdens de reis al dat je een fotoboek gaat ontwerpen? Hou hier dan rekening mee. Maak bewust foto’s en vergeet niet om mooie achtergrondfoto’s voor je fotoboek te maken.

Tip: Wil je meer weten over hoe je de mooiste vakantiefoto’s maakt? Lees dan onze tips.

Weet je wat ook handig is? Een vakantiedagboekje. Schrijf hierin tijdens je reis wat je wanneer gedaan hebt. Heel fijn als je later met je fotoboek aan de slag gaat. Wist je dat je digitale camera of je smartphone je hierbij kan helpen? Zet de GPS- of locatiefunctie aan (als je camera deze heeft). Later zie je dan precies waar de foto genomen is.

Fotoboek Kruidvat

Stap 2: Het ordenen van je foto’s

Ideaal die digitale camera’s of smartphones! Je kunt zoveel foto’s maken als je wilt. Maar als je thuis bent moet je je door de grote hoeveelheid foto’s heen worstelen. Maak op je computer een apart mapje voor het fotoboek. Zet hierin de foto’s die je voor het boek gaat gebruiken. Fotografeer je met je telefoon? Selecteer dan elke dag jouw 5 mooiste foto’s en bewaar die in een aparte map, zo kun je als je weer thuis bent meteen je fotoboek maken.

Stap 3: Download de software

De handige software op Kruidvat.be/nl/foto helpt je bij het ontwerpen van je fotoboek. Download deze eenvoudig en installeer het programma. Open de software en klik op ‘fotoboeken’. Tijd om aan de slag te gaan!

Stap 4: Ontwerp een uniek fotoboek

Wil je alles zelf ontwerpen? Kies dan voor ‘pagina voor pagina opmaken’. Geen zin of tijd om alles te bedenken? Gebruik dan onze handige fotoboek-assistent. Kies dan voor de optie ‘een voorstel laten maken en bewerken’. Het programma doet dan zelf een voorstel voor een ontwerp. Je sleept alle foto’s uit je fotoboekmapje tegelijkertijd in het fotoboek en het programma deelt ze in. Klik hier voor meer informatie over de fotoboek-assistent.

Heb je alle foto’s in het fotoboek staan? Maak het boek dan verder af. Verander posities, draai foto’s en voeg eventueel teksten en clipart toe. Alles kan! Ontdek de mogelijkheden van het programma en speel met het design.

Fotoboek Kruidvat

Tip: Wist je dat je ook video’s aan je fotoboek toe kan voegen? Sleep de video in je boek. Hier komt dan een plaatje van de video met een QR-code te staan. Scan deze code met je smartphone of tablet om de video te bekijken. Vergeet het vakantieboek niet tussendoor op te slaan. Zo kun je ook later verder werken aan je fotoboek.

Stap 5: Klaar? Tijd om te bestellen!

Ben je helemaal tevreden? Dan is het tijd om het boek te bestellen. Leg het fotoboek in je winkelmandje en plaats de bestelling. Was je met familie of vrienden op vakantie? Bestel het boek eventueel dubbel. Zo kan iedereen nagenieten!

Bekijk uit de categorie Foto ook:

Reageer