5 handige tips voor de mooiste sneeuwfoto’s

5-handige-tips-voor-de-mooiste-sneeuwfotos-header

Let it snow!

Laat die sneeuw maar komen! Met deze handige tips kan jij namelijk niet wachten om dat magische winterlandschap te fotograferen. Hier ontdek je hoe je zelf heel gemakkelijk de mooiste foto’s in de sneeuw maakt.

Tip 1 – Witte sneeuw

Winterse foto’s worden snel onderbelicht. Door de sneeuw krijgt je foto een grijzige of blauwachtige gloed. Het is daarom slim om je foto’s een beetje overbelicht te laten. Gebruik hiervoor de witbalans en ISO-waarde op je fotocamera.
Extra tip: wil je de witbalans later instellen? Maak je foto’s dan in RAW en bewerk ze later op je computer of laptop.

Tip 2 – Zoek het contrast

Weet je hoe je de sneeuw op een foto het beste op laat vallen? Door het contrast op te zoeken. Zoek daarom iets dat afsteekt tegen de witte sneeuw. Denk aan de zon, een schuurtje in het landschap of de takken van een boom. De sneeuw op je foto valt dan beter op.

Tip 3 – Let op de details

Een takje vol met sneeuw, ijs of een bevroren spinnenweb zijn prachtige onderwerpen voor je foto. In de winter is het belangrijk om op zoek te gaan naar de kleine details die dit seizoen zo bijzonder maken.

5-handige-tips-voor-de-mooiste-sneeuwfotos-sfeerbeeld2

Tip 4 – Sneeuwpret

Een winters landschap vol sneeuw is het ideale decor voor sneeuwpret. Op de slee rijden, een sneeuwballengevecht of het bouwen van een sneeuwpop zijn superleuke winterse activiteiten. Leg deze momenten dan ook zeker vast.

Tip 5 – Ga de stad in

Als het sneeuwt, trek je waarschijnlijk het liefst de natuur in om te fotograferen. Maar ook bebouwing is prachtig als de daken en straten bedekt zijn met een wit laagje. Ook is het leuk om je eigen, besneeuwde huis op beeld vast te leggen.

Bekijk uit de categorie Foto ook:

Reageer