5 handige softwarefuncties voor een nog mooier fotoboek

header fotoboek

Ken jij deze handige functies van de fotosoftware al?

Ben jij ook al druk bezig met het uitzoeken van je foto’s voor je eigen fotoboek? Dan komen deze handige tips precies op het juiste moment! Wij vertellen je hier meer over een aantal handige functies in de software waarmee je je fotoboek ontwerpt. Zo maak je je boek nog mooier.

1 – Je eigen persoonlijke fotoboek assistent!

Wist je dat je bij het ontwerpen van jouw fotoboek je eigen persoonlijke assistent hebt? Nadat je het soort en materiaal van je fotoboek hebt uitgezocht, krijg je de vraag of je gebruik wil maken van de fotoboek assistent.
De assistent verdeelt je foto’s mooi over het fotoboek. Je bepaalt hierbij zelf in welke volgorde de foto’s worden geplaatst: gesorteerd op bestandsnaam, opnamedatum of automatisch. Je kan hierna natuurlijk ook altijd nog naar wens de foto’s verplaatsen. Bekijk in dit handige filmpje hoe dit precies werkt.

2 – Laat je inspireren in de Hall of Fame

Wist je dat Kruidvat een speciale Hall of Fame heeft? Hierin staan allerlei fotoboeken die door onze klanten zijn gemaakt. Laat je door hun ontwerpen en ideeën inspireren en blader door de meer dan 9.000 fotoboeken. Je hoeft het wiel tenslotte niet opnieuw uit te vinden.

3 – Plaats een video of routekaart in je fotoboek

Maak je fotoboek nog leuker met een routekaart of video. Als je een mooie rondreis hebt gemaakt, is het leuk om de route bij je foto’s te zetten. Klik hiervoor op het kaartje bovenin het ontwerpscherm. Heb je toevallig een GPS-bestand van je tocht? Gebruik dit dan en kies voor ‘landkaart met route’. Je downloadt het bestand dan naar je fotoboek.
Daarnaast kan je ook een video in je fotoboek plaatsen. Natuurlijk kunnen we het beeld niet voor je afspelen. Maar je kan wel heel eenvoudig een QR-code naar een video bij je foto’s zetten. Scan deze met je telefoon en de video wordt afgespeeld.

4 – Mooie, rechte foto’s

Wil jij je foto’s mooi recht in je fotoboek zetten? Gebruik dan het magneetje. Dit staat links bovenin je scherm. Zet het magneetje uit om je foto’s vrij te roteren.

rondsfeerbeeld foto

5 – Neem de tijd

Een fotoboek maken kost tijd. Soms is het daarom fijn om je fotoboek op te slaan en er later mee verder te gaan. Gelukkig kan dat! Bovenin het scherm staat ‘bestand’, kies hier voor de optie ‘Opslaan als’ en sla je fotoboek eenvoudig op.
Het is ook goed om af en toe met een frisse blik naar je fotoboek te kijken. Zo zie je soms misschien nog een klein spelfoutje of staat er een foto dubbel in. Door je fotoboek op te slaan en de dag erna nog een keer goed te checken, haal je je foutjes eruit.

Bekijk uit de categorie Foto ook:

Reageer