Kruidvat BLOG

In 5 stappen zelf je trouwalbum maken

Header_In 5 stappen zelf je trouwalbum maken

Het mooiste aandenken aan jullie trouwdag

Een trouwfotoalbum is het allermooiste aandenken aan jullie trouwdag. Natuurlijk kun je dit door je fotograaf laten samenstellen, maar het is ook leuk en makkelijk om zelf te doen. Volg daarvoor deze 5 stappen.

Stap 1: Maak tijd vrij

We zullen er niet omheen draaien, want een fotoboek maken kost nu eenmaal tijd. En zeker voor je trouwboek is dat heel belangrijk. Probeer zo snel mogelijk na jullie bruiloft tijd vrij te maken om je fotoalbum te maken. Zo zit alles nog goed in je geheugen en is het makkelijker om het juiste gevoel met het album over te brengen.

Stap 2: Bepaal hoeveel fotoalbums je gaat maken

Wil je één fotoalbum van de hele dag maken, of ga voor je twee albums? In de ene zet je dan de foto’s van jullie bruidsfotoshoot en in de andere de foto’s van de rest van de dag. De keuze is aan jullie.

Sfeerbeeld- In 5 stappen zelf je trouwalbum maken

Stap 3: Kies de juiste stijl

Bepaal welke uitstraling jullie fotoalbum moet krijgen. Was jullie dag superromantisch, heel kleurrijk of juist ingetogen? Laat dit terugkomen in de stijl van je fotoboek. Dat is zeker belangrijk als jullie bepaalde kleuren hadden die op jullie dag in bijvoorbeeld de decoratie terugkwamen. Je trouwalbum sluit dan mooi aan bij jullie trouwdag.

Stap 4: Zoek de foto’s uit en sorteer ze

De volgende stap is het uitzoeken van al die mooie foto’s. Want welke wil je in jullie trouwfotoalbum zetten en in welke volgorde? Denk hier goed over na. Kies bijvoorbeeld voor een chronologische volgorde om zo het verhaal van jullie dag te vertellen. Wees hierbij welk kritisch. Als je te veel foto’s in je trouwboek plaatst, kan het snel rommelig worden.

Stap 5: Plaats de foto’s en deel je fotoboek in

Nu is het tijd om alle foto’s in het trouwfotoboek te plaatsen. Speel hierbij met de formaten. Heb je een foto waar je heel blij mee bent? Zet deze er dan paginagroot in. Wissel ook af met overzichtsfoto’s en detailfoto’s, dit geeft een bijzonder effect.

Extra tip: Ben je trots op je trouwalbum? Bestel eenvoudig een kleiner exemplaar van jouw trouwfotoboek en geef het cadeau aan je (schoon)ouders!

Heel veel succes! Lukt het niet of heb je geen tijd om je eigen trouwalbum te maken? Gebruik dan de foto-assistent in onze fotosoftware. Je hoeft dan alleen de foto’s die je in je fotoboek wilt hebben te selecteren en het juiste design te kiezen. De assistent doet de rest.

Ben jij benieuwd naar ons hele Foto assortiment? Ga dan snel naar onze webshop!

close

Previous

Wat is een SD-kaart?
close

Next

Zo maak je een foto op canvas schoon!