Voel je je eenzaam? Deze tips helpen je de kerstdagen door te komen

Article_header_Voel je je eenzaam Deze tips helpen je de kerstdagen door te

We kunnen niet zomaar bij elkaar op bezoek tijdens de kerstdagen en dat maakt december minder stressvol en vermoeiend, maar wel een stuk eenzamer. Kerst draait tenslotte om samen zijn met de mensen van wie je houdt. Gelukkig zijn er andere manieren om contact te houden tijdens de feestdagen, ook op afstand! Wij hebben er tien voor je op een rijtje gezet.

1. Maak een kerstplaylist

Sommige mensen, misschien jij ook, moeten tot kerst werken en hebben waarschijnlijk geen tijd voor Zoom-feestjes. Laat deze harde werkers weten dat je aan ze denkt en maak een playlist met hun favoriete (kerst)liedjes waar ze al zingend en swingend hun werkdag mee door kunnen komen (en jij jouw werkdag mee opfleurt!).

2. Wees creatief: maak zelf kerstkaarten

Als je veel tijd thuis doorbrengt, kun je net zo goed aan de slag gaan met schaar, lijm en versieringen om je eigen kerstkaarten te maken. Dat is veel persoonlijker en de mensen die ze ontvangen zullen het enorm waarderen.

3. Kies voor videochatten in plaats van gewoon chatten!

Chatten op je telefoon is lekker gemakkelijk, maar 93% van onze communicatie is non-verbaal. Het maakt een enorm verschil als je het gezicht kunt zien van de mensen met wie je praat, zeker als je niet met elkaar kunt afspreken.

4. Stuur regelmatig een berichtje

Stuur je geliefden en beste vrienden ‘s ochtends als je opstaat en ‘s avonds voor je naar bed gaat een berichtje. Daar word je vrolijker van en je voelt je minder eenzaam als je gaat slapen of net wakker bent.

5. Organiseer een virtuele bakmiddag

Dit is wat meer werk, maar als je het eenmaal hebt geregeld is het superleuk om je familie en beste vrienden virtueel uit te nodigen terwijl jij een heerlijke kersttaart bakt (eventueel onder het genot van glühwein!).

Sfeerbeeld_Voel je je eenzaam Deze tips helpen je de kerstdagen door te komen

6. Leg contact met je buren

Je vindt het waarschijnlijk helemaal niet leuk dat je je familie dit jaar niet kunt zien, maar misschien is er iemand in je buurt die in hetzelfde schuitje zit. Een kerstkaart of een briefje in de brievenbus met een uitnodiging voor een drankje op gepaste afstand kan hun december (en de jouwe) weer helemaal goed maken.

7. Organiseer een virtuele Secret Santa…

Gaat de kerstdrink niet door? Laat je collega’s zien dat je aan ze denkt met een Secret Santa per post. Iedereen vindt het tenslotte leuk om pakjes te ontvangen!

8. ...en een kerstpubquiz voor je collega’s

Misschien heb je het inmiddels wel gehad met al die quizzen, maar met een feestelijk thema (met kersttruien!) maak je het extra leuk en kun je toch het einde van het jaar vieren met je collega’s, ook al kunnen jullie niet samen naar de kroeg.

9. Organiseer een virtuele filmmarathon

Kijken jullie normaal gesproken elk jaar samen dezelfde film? Dat kan nu ook, zelfs als jullie niet bij elkaar zijn. Streamingdiensten bieden een optie om samen in te loggen en sommige diensten bieden zelfs een chatbox zodat jullie commentaar kunnen leveren op de film!

10. Maak 1-op-1-afspraken met familie en vrienden

Zoom-calls met hele groepen vrienden zijn gezellig, maar het is ook belangrijk om vrienden apart te spreken, zodat je echt weet hoe het met ze gaat. En misschien voelen ze zich tijdens de kerstdagen een beetje eenzaam (en willen ze dit niet toegeven tijdens een groeps-Zoom). Spreek daarom ook één op één met ze af om te videobellen.

Bekijk uit de categorie Corona ook:

Reageer