Kruidvat BLOG

Wenkbrauw epileren: hoe doe je dat?

Wenkbrauw epileren: hoe doe je dat?

Zelf je wenkbrauwen epileren, is dat iets waar je als een berg tegenop ziet of draai je je hand er niet voor om? Goed epileren is zeker een kunst en daarom geven we je graag wat handige tips en tricks. Je vindt hier een stappenplan voor het epileren van je wenkbrauwen. Zo zien je brows er snel weer fantastisch uit!

Zelf wenkbrauwen epileren: 3 stappen

Kan jij niet wachten om je wenkbrauwen te temmen? Ga dan snel aan de slag met deze 3 stappen:

 1. Verzamel alles wat je nodig hebt
 2. Bepaal het beginpunt, je wenkbrauwboog en het eindpunt
 3. Epileer je wenkbrauw

Verzamel alles wat je nodig hebt

Voor het epileren van je wenkbrauw heb je een aantal dingen nodig. Zet of leg deze klaar zodat je daarna direct kan beginnen:

 • Een spiegel (én goed licht)
 • Een liniaal of potloodje
 • Een pincet

Bij het epileren van je wenkbrauwen is het belangrijk dat je alles ziet. De juiste verlichting en een spiegel zijn dan ook onmisbaar. Gebruik hiervoor liever een gewone spiegel dan een vergrotende spiegel. Met een spiegel die vergroot haal je namelijk snel te veel haartjes weg. Met een liniaal of potlood bepaal je vervolgens welke vorm je wenkbrauwen moeten krijgen. Daarna kun je ze epileren met behulp van een pincet.

Tip: een schuin pincet is ideaal voor het epileren van je wenkbrauw. Met het schuine uiteinde verwijder je haartjes nauwkeurig.

Bepaal het beginpunt, je wenkbrauwboog en het eindpunt

Voor je begint met epileren is het belangrijk precies te bepalen hoe je wenkbrauwen nu lopen en welke vorm je wilt bereiken. Onthoud dat je wenkbrauwen niet perfect symmetrisch hoeven te zijn, maar je wilt natuurlijk wel dat ze enigszins gelijk zijn. Hiervoor ga je aan de slag met een liniaal of potlood, gebruik bijvoorbeeld een oog- of wenkbrauwpotlood.

Met een liniaal of potlood bepaal je heel precies welke wenkbrauwhaartjes je weg wilt halen:

 • Bepaal eerst het beginpunt van je wenkbrauw door de liniaal of het potlood langs je neusvleugel recht omhoog te zetten. Zet hier een streepje met het potlood.
 • Daarna leg je de liniaal of het potlood vanaf je neusvleugel langs je pupil richting je wenkbrauwboog. Zet ook hier weer een streepje. Let er op dat je de boog niet te hoog maakt. De boog is het hoogste punt van je wenkbrauw. Let er op dat dit punt altijd tussen je pupil en je buitenste ooghoek komt.
 • Als laatste bepaal je het eindpunt van je wenkbrauw door de liniaal of het potlood vanaf je neusvleugel langs je buitenooghoek naar je wenkbrauw te leggen. Daar is het punt waar je wenkbrauw moet eindigen. Zet hier weer een streepje.

Wil je mooie, gelijke wenkbrauwen? Houd het potlood of de liniaal dan horizontaal op je wenkbrauwen en kijk welke haartjes er boven- of onderuit komen. Zet een streepje om aan te geven welke haartjes weg mogen.

Door alle streepjes te verbinden, bepaal je welke vorm je wenkbrauwen moeten krijgen. Dit helpt je bij het epileren.

Epileer je wenkbrauw

Nu gaan we echt aan de slag met het ontharen. Pak het pincet en haal hiermee de wenkbrauwhaartjes weg die buiten de getekende vorm groeien. Pak de haartjes met het pincet zo dicht mogelijk bij de wortel vast en trek ze eruit. Trek altijd in de richting van de haargroei.

Blijf tijdens het epileren altijd recht in de spiegel kijken en wissel regelmatig tussen je wenkbrauwen. Zo voorkom je dat ze ongelijk worden en dat je teveel haartjes weghaalt.

Tips voor het epileren van je wenkbrauwen

Voor het epileren van je wenkbrauw geldt zeker: oefening baart kunst. Als je het voor de eerste keer doet, ziet het er waarschijnlijk nog niet perfect uit. Maar je zal merken dat het je steeds beter af gaat. Voor je het weet ben je een pro! En om dat te worden, geven we je hier nog wat handige tips:

 • Epileer op het juiste moment
 • Verwijder niet te veel haartjes
 • Koel je huid tussendoor
 • Focus niet te veel op trends
 • Vraag om hulp

Epileer op het juiste moment

Het beste moment om je wenkbrauwen bij te werken is wanneer je net onder de douche vandaan komt. Je huid is dan nog warm en vochtig en dat maakt het ontharen makkelijker en minder pijnlijk. Heb je geen tijd om te douchen? Houd dan een minuutje een wattenschijfje met warm water tegen je wenkbrauwen voordat je begin met epileren.

Verwijder niet te veel haartjes

De grootste fout bij het epileren van je wenkbrauwen is dat je te veel haartjes weghaalt. En eerlijk gezegd hebben we dat allemaal wel eens meegemaakt. Je kunt daarom beter iets te voorzichtig zijn bij het weghalen van haartjes. Kijk goed wat je doet en neem regelmatig even de tijd om naar het resultaat te kijken. Zo voorkom je dat je straks geen wenkbrauw meer overhoudt.

Koel je huid tussendoor

Ben je geen fan van het epileren van je wenkbrauwen en vind je het vooral erg pijnlijk? Koel je huid dan regelmatig tijdens het epileren. Dit kan door een nat washandje tegen je huid te houden of met behulp van een ijsblokje.

Focus niet te veel op trends

Het ene jaar is de dunne wenkbrauw helemaal hot en het jaar erop mogen ze juist wat robuuster zijn. De laatste wenkbrauwtrends volgens is soms best lastig. Focus je daarom niet te veel op de trends en let er vooral op dat de vorm van je wenkbrauwen bij je gezicht past.

Vraag om hulp

Kom je er echt niet uit en weet je niet goed wat je aan het doen bent? Wees dan niet bang om hulp te vragen. Vraag je partner, moeder of goede vriendin of je wenkbrauwen netjes zijn en waar nog haartjes weg mogen.

Kom je er echt niet uit? Dan kun je altijd nog naar de schoonheidsspecialiste gaan en je wenkbrauwen daar laten epileren. Zo kun je stiekem de fijne kneepjes afkijken.

Zelf je wenkbrauwen epileren

Ben je die weerbarstige wenkbrauwhaartjes beu? Wil je mooi gevormde brows? Dan weet je nu precies hoe je je wenkbrauwen moet epileren om dat voor elkaar te krijgen. Met ons handige stappenplan kun je direct aan de slag en krijg je de wenkbrauwen waar je altijd al van gedroomd hebt. Veel succes!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Gelnagellak: zelf aanbrengen en verwijderen
close

Next

Primer: wat is een make-upprimer?