Kruidvat BLOG

Weg met vlekken op je kleding door zonnebrand

Header-nivea

Met Nivea heb je geen excuus meer om niet te smeren

Smeer jij je elke zonnige dag in met zonnebrand? Nee? Tijd om daar verandering in te brengen. De zon schijnt niet alleen op het strand, maar ook in je tuin, op het terras, onderweg naar je werk en tijdens het sporten. Bang voor vlekken op je kleding? Met Nivea is dit geen excuus meer.

 

sfeerbeeld-nivea

Gele vlekken door uv A-filters

Vlekken op je kleding door zonnebrand, daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Met name uv A-filters in zonnebrand veroorzaken lelijke gele vlekken. Deze zijn vooral erg als je huid de zonnebrandcrème nog niet volledig heeft opgenomen. En dat is dan ook meteen onze eerste tip, laat je zonnebrand goed intrekken. Zo voorkom je vlekken op je kleding.

Nivea Sun helpt!

Hoe makkelijk zou het zijn als je wel insmeert, maar toch geen vieze vlekken op je kleding krijgt? Dat dacht Nivea ook. De nieuwste generatie zonbescherming van Nivea helpt daarom de intensiteit van vlekken door zonnebrand te verminderen na het wassen. Zo kun je altijd en onbezorgd smeren.

Een mooie dag begint met Nivea Sun!

Toch vlekken door zonnebrand? Probeer deze tips!
Heb je toch een vlek door zonnebrand op je favoriete jurkje of shirtje? Geen paniek! Met deze tips ga je de strijd met de vlek aan:

  • Was je kleding eerst op 30°C, zonder wasmiddel. Stop je kleren daarna nogmaals in de wasmachine en was ze met een vloeibaar wasmiddel op 30°C.
  • Hardnekkige vlek? Laat het kledingstuk dan een uur weken in water met citroenzuur*. Gebruik ongeveer 50 gram citroenzuur in 1 liter water. Probeer de oplossing eerst uit op een onopvallend stukje van de stof.
  • Een vlekverwijderaar speciaal voor roestvlekken in kleding wil soms ook goed werken. Volg de aanwijzingen op de verpakking en was je kleren daarna met een vloeibaar wasmiddel op 30°C.

*Citroenzuur kan gevaarlijk zijn bij huidcontact, oogcontact, inslikken en inhalerend. Draag daarom beschermende handschoenen als je met citroenzuur werkt en adem de damp niet in.

close

Previous

Neem afscheid van die gele gloed in je haar
close

Next

Dit zijn de beste vegan beautyproducten