Kruidvat BLOG

Hoe maak je oude kleding weer mooi?

Hoe-maak-je-je-oud-kleding-weer-nieuw-header2

Met deze tips geef je je kleren een tweede leven

Puilt jouw kledingkast ook uit? Als je er eens goed induikt, vind je waarschijnlijk allerlei kleren die je al lang niet meer draagt. Zonde! Maar die oude kleding maak je in een handomdraai weer als nieuw. Dat scheelt weer shoppen! Lees snel door voor de beste tips.

Onze tip: Geef je kleding en ander textiel kleur met de Dylon Red Tulip Machinewas Textielverf. Deze prachtige rode kleur doet denken aan de indrukwekkende tulpenvelden in Nederland als ze in volle bloei staan.

Tips om je kleding te pimpen

Oude kleding verdwijnt vaak achter in je kast en wordt nooit meer gedragen. En dat terwijl je er zoveel leuks mee kan doen:

1 -  Zitten er van die lelijke bolletjes en pluisjes op je mooie trui? Pak dan een oud scheermesje of fijn kammetje en haal deze voorzichtig over je trui. De pillen verdwijnen als sneeuw voor de zon en je trui ziet er weer als nieuw uit.

2 - Ben je uitgekeken op je denim shorts of andere ‘oude’ kleding? Geef ze dan een nieuwe look door er strikjes, knopen of andere elementen op te naaien. Zo creëer je een unieke stijl.

3 - Strikjes, knopen, kralen en lintjes zijn ook superhandig om vlekken of kleine gaatjes mee te verbergen. Zo kan je kleding nog wat langer mee.

4 - Met studs geef je kleding een hele andere look. Je vindt ze in veel hobbywinkels en lijmt ze eenvoudig op je kleding.

5 - Heb je een paar teenslippers liggen die je nooit meer draagt? Wikkel dan een sjaal om de bandjes van je slipper en geef je slippers zo een tweede kans.

Hoe-maak-je-je-oud-kleding-weer-nieuw-rondsfeerbeeld

6 - Oude pumps pimp je heel eenvoudig met glitters. Smeer ze in met lijm, strooi er een flinke lading glitters over en klaar!

7 - Geef je kleding letterlijk een tweede leven als speelgoed of boekenkaft. Oude sokken zijn perfect om leuke poppen van te maken. En een t-shirt met toffe print staat ook supercool als kaft om je boeken of als lampenkap.

8 - Is je kleding dof van kleur geworden? Vernieuw de kleur dan met textielverf. Deze verf is speciaal voor kleding. Zo maak je je spijkerbroek weer prachtig blauw of geef je dat grauwe t-shirtje wat ooit wit was nu een opvallende kleur.

close

Previous

3 tips om duurzaam met je kleding om te gaan
close

Next

Welke kleding kan je verven?