Kruidvat BLOG

4 redenen om te kiezen voor textiel van bamboe

4-redenen-om-te-kiezen-voor-bamboe-kleding---header4-

Bamboe textiel is zacht én duurzaam

Bamboe in kleding is dé trend van dit moment. Maar de meeste mensen kennen bamboe alleen als plant. In 2001 heeft de Universiteit van Peking ontdekt hoe je van bamboe textiel maakt. En die textielsoort voelt heerlijk zacht aan en is ook nog eens duurzaam! Lees snel door en kies ook voor textiel van bamboe.

Onze tip: Het Rolfi Men Bamboe T-Shirt heeft een aantal bijzondere eigenschappen. Het t-shirt is sneldrogend, neemt ongewenste geurtjes weg, is duurzaam, voelt van nature erg zacht aan en is geschikt voor de gevoelige huid.

Wat is bamboe?

Bamboe is hard en stevig en lijkt daarom een houtsoort. Maar schijn bedriegt, want bamboe is toch echt een grassoort. Bamboe groeit in het bos en op speciale plantages. Het groeit het beste op zandgrond en bij een hoge luchtvochtigheid. Je vindt het daarom vooral in een subtropisch tot tropisch klimaat.

Bamboe groeit razendsnel. Sommige soorten groeien tot wel een meter per dag! Als je de juiste balans vindt tussen het kappen en het groeitempo heb je altijd een vaste productie. En er zijn meer leuke feitjes over bamboe:

  • Bamboeplanten worden tot wel 30 meter hoog. De grootste bamboeplant ooit was zelfs 48 meter hoog.
  • Bamboestengels worden niet dikker naarmate ze ouder worden. Ze komen direct met de juiste dikte uit de grond.
  • In Azië wordt bamboe zelfs gebruikt als materiaal voor bouwsteigers. Zo sterk is het!
  • Bamboe helpt tegen bodemerosie. De plant heeft veel wortels nodig en die houden de grond zo goed vast dat deze niet wegspoelt.
  • Bamboe neemt 30% meer CO2 op dan andere bomen en planten. Dit heeft een positief effect op het klimaat. Ook produceren de planten 30% meer zuurstof dan andere bomen.
  • Bamboe heeft alleen water en zonlicht nodig om te groeien. Na de oogst blijft de plant staan en gaat de groei door. Hierdoor hoeven er geen bossen gekapt te worden voor de hoge vraag naar bamboe.

Bamboe als textielsoort

Maar hoe maak je van bamboe een textielsoort? Men maakt een pulp van de bamboe. Hier worden uiteindelijk vezels van gemaakt die gebruikt worden voor kleding.

4-redenen-om-te-kiezen-voor-bamboe-kleding---rond---sfeerbeeldr-

De voordelen van bamboe kleding

Waarom moet je kiezen voor bamboe in je kleding? Wij hebben hier de belangrijkste redenen voor je verzameld:

1. Kleding van bamboe is heerlijk zacht. Het is zelfs zachter dan het zachtste katoen. Het voelt soms aan als zijde.

2. De zachte en gladde stof is hypoallergeen en voorkomt huidirritaties.

3. Bamboevezels hebben hele kleine gaatjes. Hierdoor is bamboe heel vochtabsorberend. Bamboe kleding is daarom ideaal tijdens het sporten.

4. Bamboe is goed voor het milieu. De plant neemt veel CO2 op en heeft maar weinig water nodig.

Probeer nu Rolfi Men Bamboe

Nieuwsgierig naar deze textielsoort? Het heren T-shirt en de short van Rolfi Men zijn gemaakt van bamboe elastaan. De onderkleding voelt heerlijk zacht aan, is sneldrogend en neemt ongewenste luchtjes weg.

Bekijk nu het hele Rolfi Men Bamboe assortiment op de website!

close

Previous

Waarom is de macadamianoot goed voor je droge...
close

Next

10 redenen waarom kort haar geweldig is