Kruidvat BLOG

De goedkope pedicurebehandeling die je gewoon zelf doet

Leestijd: 4 minuten
Geplaatst op: 13/07/2022

De goedkope pedicurebehandeling die je gewoon zelf doet

Je wilt mooie, verzorgde voeten? Maar heb je geen zin, tijd of geld voor een pedicurebehandeling? Dan hebben wij hier wat leuks voor je: een compleet stappenplan en tips voor een salonwaardige voetpedicure, gewoon thuis. In deze BLOG leggen we je stap voor stap uit hoe je het doet.

Wat heb je nodig?

Voor mooie en verzorgde nagels heb je de juiste tools nodig. Voor je gaat beginnen is het belangrijk dat je de volgende producten in huis hebt:
• Een bakje of teiltje waar je voeten in passen
• Olie of bruistabletten
• Handdoek
Voetencrème
Voetvijl of puimsteen
• (Elektrische) nagelvijl
• Polijstspons
Bokkenpootje
• Nagelriemcrème
Nagelknipper
Nagellak

Stap 1: de voorbereiding

Voor je echt gaat beginnen aan je pedicure is het belangrijk om je voeten voor te bereiden. Verwijder daarom eerst pleisters en sieraden en verwijder de nagellak die al op je teennagels zit. Zorg ook dat je voeten schoon zijn. Spoel je voeten bijvoorbeeld even snel af onder de douche of maak ze schoon met een droge handdoek, zodat pluisjes en viezigheden van je voeten af komen.

Stap 2: je voeten weken

Maak een lauwwarm voetenbadje klaar. Voeg aan het water naar wens een hydraterende olie of bruistablet toe. De olie of het tablet is niet alleen ontspannend, maar zorgt er ook voor dat je voeten zachter worden. Week je voeten ongeveer vijf tot tien minuten in het lauwwarme water. Droog je voeten daarna goed af met een handdoek.

Stap 3: eelt verwijderen

Nu is het tijd om je voeten heerlijk zacht te laten aanvoelen. Gebruik een voetvijl of puimsteen en oefen wat druk uit op je voeten. Begin bij je hak en werk naar je tenen toe. De meeste eelt zit vaak op de hiel van je voet, dus hier ben je waarschijnlijk iets langer mee bezig.

Stap 4: nagels verzorgen

Nu je voeten heerlijk zacht zijn is het tijd om te focussen op je nagels. We beginnen bij je nagelriemen. Gebruik een bokkenpootje om ze terug te duwen. Knip je nagelriemen nooit zelf af. Dit kan wondjes veroorzaken.

Knip daarna met een nagelschaar je nagels recht en kort af. Let wel op dat je ze niet te kort afknipt, want dit kan zorgen voor ingegroeide nagels. Gebruik daarna een (elektrische) nagelvijl. Vijl eerst vanaf de buitenkanten van de nagel naar het midden toe. Beweeg de vijl niet heen en weer, want dan kan je nagel scheuren.

Maak je nagel egaal en werk puntige randjes weg. Nu je nagels mooi afgewerkt zijn kan je ze met een polijstsponsje laten glimmen. Ga met de spons over je nagel heen om de dofheid in je teennagels te verwijderen.

Ingegroeide teennagels?

Als de hoeken van je teennagel in de omliggende huid groeien, heb je een ingegroeide teennagel. Dit kan heel pijnlijk zijn. Het is daarom belangrijk dat je je teennagels op de juiste manier vijlt. Houd de vijl parallel aan je nagel om te voorkomen dat je de vijl te ver in de hoek duwt. Hierdoor kan je nagel breken en kunnen achtergebleven scherpe randjes ingroeien. Ook als je de uiteinden van je nagels te kort maakt, kan je huid er overheen groeien. Je nagel heeft dan geen andere keuze dan in de huid te groeien.

Stap 5: nagels lakken

Nu ben je klaar voor de finishing touch van je pedicurebehandeling thuis; de nagellak. Pak een paar tenenspreiders en doe deze om je tenen, dat maakt het lakken stukken makkelijker.

Base coat

Breng als eerste een base coat aan. Zeker als je vaker je nagels lakt is dit een belangrijke stap. Een base coat gaat kleurverschillen tegen en egaliseert oneffenheden. Kies een verzorgende base coat wanneer je last hebt van zwakke en breekbare nagels.

Nagellak

Als je base coat goed gedroogd is kan je een eerste laagje nagellak aanbrengen. Een nude nagellakkleur geeft een hele natuurlijke look, maar je kan ook voor een opvallender kleurtje gaan. Een dunne laag is al voldoende. Laat de eerste laag 10 minuten drogen en breng hierna een tweede laag aan. Laat deze laag 20 minuten drogen. Dan heb je gelijk even tijd voor een rustmomentje.

Top coat

Als je gekleurde nagellak droog is, is het tijd voor de top coat. Deze voorkomt dat je nagellak chipt, oftewel dat er stukjes nagellak afbreken. Je kunt daarna eventueel sneldrogende drops of spray gebruiken. Laat je nagels hierna in ieder geval nog 5 minuten drogen.

Afwerken

Haal de tenenspreiders van je tenen en pak een aantal schone make-upkwasten of wattenstaafjes. Dip deze in nagellakremover en maak waar nodig de randen van je nagels schoon.

Hydrateren

Pak als laatste stap nog een fijne voetencrème om je voeten te verwennen. Smeer je voeten hier mee in. De crème hydrateert en verzorgt je voeten.

Je bent nu helemaal klaar met je pedicure! Haal die zomerse sandalen en mooie peeptoe hakken maar gauw uit de kast en laat je voeten de show stelen.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Dit zijn de 4 voordelen van een body bar
close

Next

Dagcrème met SPF: een must-have in je gezicht...