Kruidvat BLOG

4 redenen om te kiezen voor een drinkbeker van Tritan

Article_header_4 redenen om te kiezen voor een drinkbeker van Tritan

Drinkbekers die wel tegen een stootje kunnen!

Ken je dat? Vallende drinkbekers en bekers die maar blijven lekken? Een goede beker voor je kindje vinden kan erg lastig zijn. Maar wij hebben de oplossing: drinkbekers van Tritan. Hier vertellen we je waarom dit een goede keuze is.

Wat is Tritan?

Tritan is een materiaal waar flessen, drinkbekers en andere plastic producten van worden gemaakt. Het is een zogenaamd BPA-vrij plastic. BPA staat voor de chemische stof bisfenol A. Je vindt deze stof veel in plastic producten en verpakkingsmateriaal voor bijvoorbeeld eten en drinken. Via de verpakking kan er een kleine hoeveelheid BPA in het voedsel komen. Als je hier te veel van binnenkrijgt, kan dit effect hebben op je hormoonsysteem.

Om deze reden zijn er strenge Europese regels omtrent het gebruik van BPA. Het is bijvoorbeeld verboden om bisfenol A in flesjes voor baby’s en voedselverpakkingen voor peuters te verwerken. Omdat Tritan BPA-vrij is, is dit een fijn materiaal om babyproducten van te maken.

De beste drinkbeker voor je kindje

Pasgeboren baby’s krijgen fles- of borstvoeding. Als je kindje 6 tot 8 maanden oud is, kun je rustig aan beginnen met het leren drinken uit een beker. Je begint dan natuurlijk niet direct met een ‘echte’ beker, maar met een oefenbeker. Deze heeft vaak handige handvaten en een deksel en is gemaakt van een materiaal dat wel tegen een stootje kan, zoals Tritan. Drinkbekers van Tritan zijn namelijk perfect voor je kindje, want:

  • Ze zijn BPA-vrij en dus veilig voor je kleine spruit.
  • Ze zijn zeer duurzaam en sterk. Hoe vaak je kindje er ook mee gooit of hem laat vallen, hij blijft heel.
  • Ze zijn vlekbestendig en geur- en smaakloos. Ook blijven ze altijd mooi helder, ongeacht het drinken dat je erin doet.
  • Ze zijn vaatwasmachinebestendig. En dat is wel zo handig, want zo zijn ze snel weer schoon.
Sfeerbeeld_4 redenen om te kiezen voor een drinkbeker van Tritan

Ontdek het zelf!

Klinkt goed, hè? Wil je een leuke drinkbeker van Tritan kopen voor je kindje? Bekijk dan de Tritan bekers van Nûby in onze webshop. Nûby heeft aan het sterke en duurzame design een stijlvol ontwerp toegevoegd, wat deze bekers nóg fijner maakt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs en voor verschillende leeftijden. Shop ze nu!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Speelgoed voor de ontwikkeling van je kind
close

Next

Zwanger worden? Zo bereken je je ovulatie