Hoe gebruik je een voedingskussen?

header

Je zwangerschap is vaak een geweldige periode. Maar naarmate je baby groeit, wordt het slapen lastiger. Een goede voorbereiding op de slapeloze nachten die nog komen gaan, maar toch wil je het liefst lekker slapen. Een voedingskussen is een populair hulpmiddel om beter te slapen en comfortabeler in bed te liggen. Hier lees welke soorten voedingskussens er zijn en hoe zo’n kussen werkt.

Welk voedingskussen is het beste voor jou?

Er zijn verschillende soorten en maten voedingskussens op de markt. Welke voor jou het fijnst is, hangt af van hoe je het liefst slaapt en waar je ondersteuning nodig hebt.

Lichaamsvoedingskussen
Vrouwen die in verwachting zijn, kiezen vaak voor een lichaamsvoedingskussen. Ze zijn een geweldige optie als je wilt dat bepaalde delen van je lichaam waar je last van hebt, worden ondersteund. Denk bijvoorbeeld aan je buik, hoofd en knieën.

Sla je armen om het kussen en druk het tegen je aan om de meest comfortabele positie te kiezen.

C-vormig lichaamsvoedingskussen
Het C-vormige lichaamsvoedingskussen vormt zich rondom je lichaam en biedt extra ondersteuning tijdens je zwangerschap.

Plaats je rug tegen de curve van de ‘C’, trek de bovenkant naar je hoofd en doe de onderkant tussen je dijen. Zo worden je rug en buik ondersteund.

U-vormig lichaamsvoedingskussen
Tijdens een zwangerschap is het voor een goede bloedsomloop vaak het beste om op je zij te slapen. Dit u-vormige kussen is daarbij ideaal.

Leg één kant van het kussen tussen je benen en druk de rest van het kussen lekker tegen je aan voor optimaal comfort. Zo is het gemakkelijker om van zij te wisselen.

Young Expecting Woman Sleeping On Bed In Her Bedroom

Wig
De wig is ideaal als je last hebt van specifieke lichaamsdelen. En hij is dankzij zijn compacte vorm en formaat ook handig voor op reis.

Het is heel gemakkelijk om een wig te gebruiken. Plaats de ronde of driehoekige vorm onder het drukpunt op je lichaam, zoals je rug, buik of hoofd, voor comfort en ondersteuning.

Bekijk uit de categorie Baby & Kind ook:

Reageer