5 supergoede tips om luiers te verschonen

Close-up of father changing diaper of his newborn baby daughter. Little child, girl on changing table in bathroom with rattle toys.

Vind je het verschrikkelijk om de luier van je kind te verschonen? Of heb je het nog nooit gedaan en wil je je graag mentaal voorbereiden op de verzorging van de baby die op komst is? Het maakt niet uit hoe gevorderd (of niet) je bent: wij hebben de beste tips om luiers te verschonen. Zo wordt deze alledaagse taak gemakkelijker en misschien zelfs leuk (ja echt!).

1. Zet alles klaar

Soms zijn er wel eens volle-luier-noodgevallen. Maar zorg er, voordat je in paniek raakt en gelijk aan de slag gaat, toch eerst even voor dat alles wat je nodig hebt, binnen handbereik is. Vaak moet je in je eentje de strijd aan gaan met die stinkende luier. Daarom is het ontzettend belangrijk dat je ervoor zorgt dat je niets belangrijks vergeet (de doekjes bijvoorbeeld). Nog een keer extra checken dus.

2. Leid je baby af zodat hij of zij stil blijft liggen

Het ligt een beetje aan de leeftijd van een baby hoeveel moeite het kost om ervoor te zorgen dat ze stil blijven liggen zodat je die luier snel kan verschonen. Leid je kindje bijvoorbeeld af met zijn favoriete speeltje, een boek of iets dat zijn aandacht lang genoeg vasthoudt. Zo probeert hij of zij niet weg te rollen of kruipen.

3. Let op: misschien zijn ze nog niet klaar!

De meeste ouders hebben het wel eens meegemaakt: je bent net de luier aan het verschonen als blijkt dat de baby nog niet helemaal klaar was. Soms kan dat heerlijke vrije gevoel zonder luier een onaangename reactie veroorzaken! Zorg ervoor dat je altijd iets bij de hand hebt om jezelf te beschermen bij verrassingen.

4. Bouw een routine op

Iedereen heeft zo zijn eigen techniek en favoriete merken/producten. Maar als je nog geen routine hebt, kan je daar het best gelijk mee beginnen. Maak een lijstje van wat je meestal doet (en schrijf zelfs op wat er soms misgaat) en probeer dezelfde techniek elke keer toe te passen. Als je je eigen routine en werkwijze hebt, wordt het al snel heel natuurlijk en ben je sneller klaar.

5. Hou een voorraadje aan

Het is namelijk erg vervelend om er tijdens het verschonen van een luier achter te komen dat je geen doekjes meer hebt. Hou dus een behoorlijke voorraad aan van de belangrijkste artikelen. Zo weet je zeker dat je altijd genoeg hebt.

Bekijk uit de categorie Baby & Kind ook:

Reageer