Op vakantie met jonge kinderen? Dit mag je niet vergeten!

header inpakken jonge kinderen

Wat moet je meenemen op vakantie met baby’s en peuters?

Kijk jij ook al maanden uit naar je vakantie? Even heerlijk ontspannen. De vakantiepret begint vaak al bij het inpakken. Maar als je op vakantie gaat met kleine kinderen, kan het inpakken ook stressvol zijn. Want wat moet je precies meenemen als je met je baby of peuter op reis gaat? Geen nood, wij hebben speciaal voor jou een handige inpaklijst gemaakt.

Onze tip: Laat je kindje lekker zwemmen en spelen in de comfortabele Kruidvat 3-4 Midi-Maxi 7-15kg Zwembroekjes. Door de stretch rondom sluit het zwembroekje goed aan en heeft je kindje veel bewegingsvrijheid.

van 0.00 5.99

Vanaf welke leeftijd ga je met je kind op vakantie?

Als je voor het eerst papa of mama bent geworden, vraag je je misschien af vanaf wanneer je met je kindje op vakantie kan. Het is natuurlijk nog niet zo handig om op reis te gaan met een baby van een paar weken oud. Maar als je kindje drie maanden of ouder is, kan je gerust even weg. Kies dan wel voor een bestemming die niet te ver weg is. Zo hoeft je kindje niet te lang in het autostoeltje te zitten en kun je tussen de voedingen door naar je vakantiebestemming.

Is je kindje klaar voor een vakantie?

Je weet natuurlijk nooit helemaal zeker hoe je kindje reageert op de vakantie. Maar probeer van tevoren wel uit of je kindje makkelijk slaapt op een andere plek en in een ander bedje. Als dit makkelijk gaat, dan is de vakantie waarschijnlijk ook geen probleem.

Onze beste tip als je met je jonge kind op vakantie gaat, is om zo veel mogelijk in het dagelijkse ritme te blijven. Baby’s hebben een bepaald ritme nodig. Voed je kindje op vaste tijden en laat hem of haar genoeg rusten. Zo voorkom je dat je kindje vermoeid raakt en huilerig wordt.

Tip: Kies voor de eerste vakantie liever voor een vakantiewoning dan een hotel of camping. In een huisje heb je meer privacy, veroorzaak je minder overlast als je kindje veel huilt en is het makkelijker om je eigen ritme aan te houden.

Wat neem je mee als je op vakantie gaat met baby’s en peuters?

Op vakantie gaan met baby’s en peuters is vaak een hele onderneming. Zeker als je voor de eerste keer op reis gaat met je kleintje, ben je vaak bang om dingen te vergeten. Daarom neem je het liefst zo veel mogelijk mee. Al snel zul je ontdekken dat je lang niet alles nodig hebt. En als je gaat vliegen heb je niet eens de luxe om alles mee te kunnen nemen.
Daarom helpen we je een handje en hebben we een handige inpaklijst voor je gemaakt. Dit mag je zeker niet vergeten als je op vakantie gaat met kleine kinderen:

Nu vraag je je waarschijnlijk ook af hoeveel je van alles mee moet nemen. Dat hangt natuurlijk af van hoe lang je op reis gaat en welke faciliteiten je op je reisbestemming hebt. Als je op de camping een wasserette hebt of even een handwas kan doen, heb je minder kleertjes nodig.

Wat is er al op je bestemming?

Het is natuurlijk niet nodig om spullen mee te sjouwen die al op je vakantiebestemming zijn. Bij veel accommodaties kan je handige extra’s bijboeken, zoals een babybedje met beddengoed, een box en een kinderstoel. Vraag hiernaar bij het boeken van je vakantie. Het staat dan bij aankomst al klaar.

Onthoud dat je vaak op je bestemming ook nog naar de winkel kan. Als je dan toch net te weinig luiers hebt meegenomen, haal je deze gewoon nog even in de winkel. Zeker als je in België blijft, is het geen probleem om je ‘eigen’ merk luier te halen.

rondsfeerbeeld vakantie

Wat heb je onderweg nodig?

Maak bij het inpakken ook een tas klaar met spullen voor onderweg. Hierin stop je een paar luiers, billendoekjes, voeding, een extra setje kleding, hydrofiele doeken, een flesje water, wat lekkers, speeltjes en een knuffeltje. Zo ben je helemaal klaar voor de reis!

Fijne vakantie!

Bekijk uit de categorie Baby & Kind ook:

Reageer