Een ongelukje in het zwembad en meer dingen die je wil voorkomen bij een kindervakantie

Vakantie met kind

Op vakantie met je hele gezin is heerlijk, maar zonder de juiste voorbereiding is het soms ook een kwestie van overleven. Er komt nu eenmaal meer bij kijken dan in de tijd dat je als tiener je lievelingsjurkje en een goed boek in je rugzak wierp en op goed geluk op vakantie ging. Daarom bespreken wij acht situaties die je niet wilt meemaken als je gaat reizen met je kindje én vertellen we je hoe je ze kunt voorkomen.

1. Dertien uur ruzie op de achterbank

Moet je lang reizen naar je vakantiebestemming? Zorg dan ieder half uur voor een kleine verrassing. Dit hoeft geen groot of duur cadeau te zijn, maar wissel het een beetje af: het gaat om het verrassingseffect. Denk bijvoorbeeld aan een (Polaroid)foto van oma of een reisspelletje, aan een ingepakte mandarijn, een kleurboek of een snack. Zo heeft je kleintje iedere keer iets om naar uit te kijken en is er weer een half uur voorbij!

2. Vuile openbare toiletten

Heb je nog een kindje in de luier-fase? Zorg dan voor een verschoningspakketje dat je standaard in je tas hebt zitten en waarmee je je baby of dreumes zelfs op de meest vuile plekken hygiënisch kunt verschonen. Wegwerpzakjes om luiers in te doen, zijn bijvoorbeeld handig, maar ook wegwerp verschoningsmatjes. Zo sta je nooit meer te gruwelen op een benzinestation, wegrestaurant of pretpark-toilet.

Bekijk direct alle artikelen uit ons handige verschoningspakket.

3. Veertien dagen ijsjes als ontbijt

Als je een moeilijke eter hebt en je gaat naar het buitenland, zorg dan dat je voor de eerste dagen ‘extra’ eten mee hebt in de vorm van simpele snacks. Sommige kinderen moeten wennen aan ‘vreemd’ eten en je wilt niet dat je kindje wakker ligt van de honger. Rijstwafels of knijpzakjes met fruit zijn dan een welkome oplossing.

4. Ziek van heimwee

Heimwee kan een serieuze struggle zijn en je vakantie behoorlijk bederven. Het risico hierop kun je verkleinen door voor je kindje een eigen koffertje te maken. Stop hierin niet alleen nieuwe dingen die leuk zijn op vakantie, maar ook vertrouwde dingen van thuis. Als je dit koffertje samen inpakt, dan voelt het straks al een beetje als ‘thuis’.

Vakantie zwemluiers

5. Een ongelukje in het zwembad

Ook een must bij een vakantie met kindjes in de luier-fase: neem (genoeg) zwemluiers mee. Zo hoef je niet eerst nog op zoek naar een supermarkt voordat je kindje lekker kan gaan plonzen.

6. Bacteriën happen

Zorg ervoor dat je tijdens een vakantie met je kleintje altijd een flesje desinfecterende zeep in je tas hebt, zodat er altijd met schone handjes pizza of een broodje wordt gegeten. Zo verklein je de kans op parasieten en infecties.

7. Zieke kinderen

Iets waar je sowieso nooit op zit te wachten, maar zeker niet op je welverdiende vakantie. Toch is het helaas niet te plannen wanneer je kindje last krijgt van kleinere of grotere kwaaltjes. En er is niets zo vervelend om een apotheek te moeten zoeken als je kleintje koorts heeft, dus neem in ieder geval een vertrouwde pijnstiller mee uit België.

8. Spullen vergeten

Gebruik een vakantie checklist om je tassen in te pakken. Hier vind je bijvoorbeeld een handige inpaklijst. Deze lijst geeft je rust en overzicht, waardoor je met een goed gevoel aan je vakantie begint. En vergeet ook niet tijdens je vakantie aantekeningen te maken van de dingen die je misschien alsnog bent vergeten, want dat helpt je bij je volgende reis.

Bekijk uit de categorie Baby & Kind ook:

Reageer