Deze 10 foto’s mogen niet ontbreken in je eerste babyboek

Header - Deze 10 foto's mogen niet ontbreken in je eerste babyboek

Deze momenten mag je niet missen

Het eerste lachje, de eerste keer in bad en de eerste keer bij opa en oma, allemaal momenten in het eerste levensjaar van je kindje die je niet wil missen. Vergeet ook niet om deze momenten vast te leggen. Hier ontdek je welke tien foto’s absoluut niet mogen ontbreken in je eerste babyfotoboek.

1 – De eerste foto van het hele gezin
De eerste keer dat je je baby in je armen houdt is een onvergetelijk moment. Een foto hiervan is dan ook echt een must, net als een foto van jullie als trotse ouders samen met je kindje.

Heeft je kindje broers of zussen? Maak dan ook een foto van hun eerste ontmoeting en het hele gezin bij elkaar.

2 – De eerste voeding
Of je nu fles- of borstvoeding geeft, de eerste keer voeden is een heel bijzonder moment. Het is een intiem moment tussen ouder en kindje. Leg dit moment dan ook zeker vast.

3 – De eerste ontmoeting met opa, oma, oom, tante, …
De eerste ontmoeting tussen je kindje en opa, oma, oom, tante en andere familie en goede vrienden is heel mooi. Zorg er dan ook altijd voor dat je een camera bij de hand hebt en hier foto’s van maakt. Bijvoorbeeld als ze de kleine even op schoot hebben of een flesje geven.

4 – Close-ups
Die kleine vingertjes en teentjes zijn zo schattig, je kan er uren naar blijven kijken en mee spelen. Vergeet niet om deze mooie details op beeld vast te leggen. Zo kijk je later nog eens terug op deze bijzondere dingen.

5 – Het eerste lachje
De eerste keer dat je kindje naar je lacht is echt onbetaalbaar. Het is zo leuk om te zien hoe je kleintje op je reageert. Probeer een van de eerste lachjes dan ook vast te leggen. Omdat de eerste lachjes vaak nog maar kort duren, kan dit in het begin wat lastig zijn. Maar met wat geduld lukt het uiteindelijk zeker om er een foto van te maken.

6 – Het eerste tandje
Dit moment is bijna niet te missen. Veel baby’s hebben er namelijk last van als hun tandjes doorkomen. Het eerste tandje komt vaak tussen de vier en zeven maanden door en staat garant voor een schattige foto.

7 – Het eerste fruithapje
Als je kindje tussen de vier en zes maanden oud is, mag je beginnen met het geven van vaste voeding. Bij het ontdekken van de smaken en texturen is de gezichtsuitdrukking van je baby prachtig om te zien én om te fotograferen.

Sfeerbeeld - Deze 10 foto's mogen niet ontbreken in je eerste babyboek

8 – De eerste keer zitten
Als je kindje tussen de zes en twaalf maanden oud is, leert hij of zij zelfstandig te zitten. En ook dat levert weer unieke plaatjes op. Je baby ziet er dan vaak ineens heel anders uit.

9 – De eerste vakantie
In het eerste jaar met je kindje ga je misschien wel even op vakantie of een weekendje weg. Je kindje doet op deze vreemde locatie veel nieuwe indrukken en ervaringen op. Leg deze dan ook vast. Vaak is het ook het moment waarop je misschien voor het eerst met je kindje gaat zwemmen. Maak ook dan genoeg foto’s.

10 - Ze worden zo snel groot…
Je hoort het vaak, maar het is dan ook echt waar. Baby’s worden zo snel groot, je houdt het bijna niet bij. Maak daarom elke week of maand een foto van je kindje op een vaste plek, zoals op het boxkleed of op de bank. Leg er een briefje of kaartje bij met hoe oud je kindje is. Als je deze foto’s later naast elkaar legt of in een fotoboek zet, zie je pas goed hoe snel je kindje gegroeid is.

Wil je al deze mooie herinneringen bundelen in een fotoboek van het eerste jaar van je kindje? In Zo maak je een babyboek vind je handige tips en tricks. Succes!

Bekijk uit de categorie Baby & Kind ook:

Reageer