De 6 beste tips bij luieruitslag

Header luieruitslag

Hoe voorkom je luieruitslag?

Is de huid op de billetjes en bovenbeentjes van je kindje rood en geïrriteerd? Dan heeft hij waarschijnlijk last van luieruitslag. Dit kan gelukkig geen kwaad, maar is wel heel vervelend voor je kindje. Gelukkig hebben wij hier een aantal goede tips waarmee je luieruitslag voorkomt. Daar zal je kindje blij mee zijn!

Onze tip: Kruidvat Baby Talkpoeder absorbeert vocht, waardoor het huidje van je baby droog en zacht blijft. Het poeder zit in een handige strooibus en is ook geschikt voor volwassenen.

Wat is luieruitslag?

Luieruitslag komt veel voor. Er ontstaat irritatie op plekken waar de luier zit. De huid wordt hierdoor rood, schraal en vlekkerig. Soms lijken deze plekjes zelfs op schaafwonden en doen ze pijn. Luieruitslag is erg vervelend voor je kindje.

Luieruitslag ontstaat op plekken waar urine en ontlasting in contact komen met het tere babyhuidje. Als je kindje in de luier geplast heeft of een grote boodschap heeft gedaan, wordt het hierin vaak erg vochtig. Dit is niet goed voor de huid van je kindje. De urine en ontlasting irriteren de huid en de luier die hier overheen wrijft, maakt dit nog erger.

Zo voorkom je luieruitslag

Gelukkig zijn er manieren om de kans op luieruitslag zo klein mogelijk te maken en huidirritatie te verlichten.

Tip 1: De beste tip is om je kindje zo schoon en droog mogelijk te houden. Verschoon de luier daarom regelmatig en laat je kindje niet te lang met een vieze luier rondlopen. Lees hier hoe je stap voor stap een luier verschoont.

Tip 2: Kies voor luiers die vocht goed absorberen en zo je kindje langer droog houden.

Tip 3: Maak de billetjes altijd goed schoon. Gebruik hierbij geen zeep en laat de billetjes na het schoonmaken nog even drogen aan de lucht. Heeft je kindje een gevoelig huidje? Gebruik dan de Kruidvat Extra Sensitive Lotiondoekjes .

Tip 4: Smeer de huid na het verschonen in met zinkzalf. Dit beschermt tegen vocht en herstelt de huid. Kruidvat Baby Zinkzalf  met bisabolol en allantoïne heeft een verzachtende en kalmerende werking.

Tip 5: Talkpoeder vermindert de wrijving tussen de huid en de luier. Het maakt het babyhuidje glad, droog en soepel. Kruidvat Baby Talkpoeder absorbeert vocht en zit in een handige strooibus.

Tip 6: Laat je kindje af en toe met de billen bloot liggen. De huid kan zo herstellen en ook de plooitjes drogen dan goed.

Rond sfeerbeeld luieruitslag 2

Luieruitslag gaat vaak vanzelf over als je bovenstaande tips opvolgt. Wordt de luieruitslag steeds erger of zie je na enkele dagen nog geen verbetering? Neem dan contact op met je huisarts.

Bekijk uit de categorie Baby & Kind ook:

Reageer