Budgettip: geef je babykamer een make-over!

Article_header_Een budgetproof babykamer

Tips voor het inrichten van de babykamer

Is er een kleintje op komst of wil je de huidige kamer van je baby een make-over geven? Ontdek dan nu onze nieuwe Bambino collectie. Hierin vind je niet alleen trendy babykleding, maar ook fijne producten voor in de babykamer. En dat voor een voordelige prijs! Ontdek hier welke meubels er in de babykamer moeten staan en hoe je de babykamer goedkoop inricht.

Welke meubels horen er in een babykamer?

De babykamer is een belangrijke ruimte. Het is niet alleen de plek waar je kindje slaapt, maar ook de plek waar je hem of haar ’s nachts voedt, waar je heel wat luiers verschoont, waar je kindje speelt en waar je alle spulletjes voor je baby opbergt.

Er zijn verschillende meubels die de juiste plek in de kinderkamer moeten krijgen:

  • De wieg of het ledikantje moet niet te dicht bij het raam of de verwarming staan. Je kindje kan het dan snel te warm hebben of in de tocht liggen. Ook moet je kindje vanuit zijn bedje niet bij koordjes, snoeren of stopcontacten kunnen komen.
  • De commode of luiertafel is de plek waar je je kindje een schone luier geeft en hem of haar aan- en uitkleedt. Als je kindje op het aankleedkussen ligt, kun je niet zomaar weglopen. Zorg er daarom voor dat je alles wat je voor een luier- of kledingwissel nodig kunt hebben bij de hand is. Denk aan een schoon setje kleding, propere luiers, billendoekjes en luierzalf.
  • Veel ouders hebben een stoel in de babykamer staan. En dat is niet zonder reden. Dit is namelijk de ideale plek om je kindje ’s nachts te voeden, in slaap te wiegen en later voor te lezen. Zet de stoel in de buurt van het bed zodat je je kindje als hij of zij in slaap valt snel in zijn bedje kan leggen.
  • Zorg ook voor goede verlichting. Hou hier ook rekening mee bij het kiezen van de kleuren voor de babykamer. Een donkere muur reflecteert minder licht dan een lichte muur.

Verder is het ook belangrijk om, als dat kan, genoeg ruimte vrij te houden zodat je altijd voldoende ruimte hebt om te stappen en er later een groter (peuter)bed in past.

De babykamer inrichten

De meubels, de kleuren op de muren én de accessoires bepalen voor een belangrijk deel de uitstraling van je babykamer. Nadat je de kamer zo praktisch mogelijk hebt ingericht, wil je deze natuurlijk ook leuk aankleden. En eens in de zoveel tijd is het ook leuk om wat nieuwe spulletjes te kopen en de babykamer zo een make-over te geven. Met de producten van Bambino is dat gelukkig niet duur!

Nog wat inspiratie nodig? Ontdek dan deze drie ideeën voor het inrichten van je babykamer:

Sfeerbeeld_A_Een budgetproof babykamer

Op de commode staat het leuke babymandje (19.99) en het oogstmandje (4.99) waar je luiers of verzorgingsspullen in kunt bewaren. Boven de commode hangt een leuk canvas met de opdruk van een luipaard (3.99). De grijze klamboe (12.99) boven het bedje maakt de inrichting compleet.

Totale prijs: 41.96 euro

Sfeerbeeld_B_Een budgetproof babykamer

Op de commode staat het leuke babymandje (19.99) en het oogstmandje (4.99) waar je luiers of verzorgingsspullen in kunt bewaren. Boven de commode hangt een leuk canvas met de opdruk van een regenboog (3.99). De witte klamboe (12.99) boven het bedje maakt de inrichting compleet.

Totale prijs: 41.96 euro

Sfeerbeeld_C_Een budgetproof babykamer

Op de commode staat het leuke babymandje (19.99) en het oogstmandje (4.99) waar je luiers of verzorgingsspullen in kunt bewaren. Boven de commode hangen twee leuke spiegeltjes (4.99 per stuk). De witte klamboe (12.99) boven het bedje maakt de inrichting compleet.

Totale prijs: 47.95 euro

De nieuwe Bambino collectie

Bambino heeft alles voor je baby. In de nieuwe collectie vind je naast deze spullen voor de babykamer ook trendy dekbedovertrekken, aankleedkussenhoezen, babydekens en hydrofiele luiers. Alles is verkrijgbaar in drie verschillende stijlen. Hiermee geef je je babykamer en meubeltjes een hele andere uitstraling! Ga snel naar onze webshop en ontdek alles van Bambino.

Let op: een aantal accessoires is pas verkrijgbaar vanaf week 11. Vind je nu nog niet wat je zoekt? Bezoek onze webshop dan op 15 maart nog een keer, of kijk vanaf 16 maart in de winkel.

Bekijk uit de categorie Baby & Kind ook:

Reageer