7 praktische tips om je kind te beschermen tegen de zon

Header zonbescherming

De beste zonbescherming voor kinderen

Als de temperaturen stijgen en de zon tevoorschijn komt, gaan we massaal met z’n allen naar buiten, ook kinderen. De kinderhuid is veel gevoeliger dan de huid van volwassenen, daarom is het extra belangrijk om deze goed te beschermen tegen de schadelijke zonnestralen. Met deze praktische tips gaat dat zeker lukken!

Onze tip: Zwitsal Sun 0% Parfum SPF50+ Zonncrème is een verzorgende en waterresistente zonnebrandcrème met factor 50+ voor je kindje. Het is makkelijk smeerbaar en plakt niet.

Waarom moet je de kinderhuid beschermen?

De huid van kinderen tot vier jaar is gevoeliger dan die van volwassenen en is daardoor extra kwetsbaar. Maar ook voor oudere kinderen is het belangrijk om hun huid goed te beschermen tegen de zon.

Laat je kinderen veilig genieten van de zon

Leer je kinderen op jonge leeftijd al hoe belangrijk het is dat zij hun huid goed beschermen tegen de zon. Leg ze uit waarom je ze insmeert. Zo ontwikkelt je kindje goede gewoonten wat betreft zonbescherming.

Zo bescherm je kinderen goed tegen de zon:

  • Is je kindje jonger dan één jaar? Vermijd dan direct zonlicht. Zet de kinderwagen of box altijd in de schaduw. Let op: ook in de schaduw kan je kindje verbranden. Smeer hem daarom altijd goed in.
  • Geef je kindje een zonnebril en petje of zonnehoed om hun hoofd en ogen goed te beschermen.
  • Hou kinderen tussen 12.00 en 15.00 uur uit de zon. De zonkracht is dan namelijk het hoogst.
  • Laat je kinderen niet te lang in zwemkleding lopen.
  • Zijn de kleren van je kindje nat geworden? Zorg dan voor droge kleding. Natte kleding laat meer uv-stralen door.
  • Gebruik een goede zonnecrème met minimaal SPF30. Smeer je kindje hier een halfuur voor het naar buiten gaan mee in en herhaal dit elke twee uur.

Is je kindje toch onbeschermd in de zon geweest? Gebruik dan een verkoelende aftersun. Ook is het belangrijk dat je kindje veel water drinkt, dat voorkomt uitdroging. Vermijd de eerste dagen de zon.

Rond sfeerbeeld

Nieuw: Zwitsal zonbescherming

Jij kent het merk Zwitsal vast wel. Zwitsal ontwikkelt al sinds 1928 babyverzorgingsproducten speciaal voor het baby- en kinderhuidje. De producten zijn veilig en zacht voor de kwetsbare huid van je kindje.

Zwitsal heeft nu ook speciale zonbeschermingsproducten met  SPF50+ voor kinderen op de markt gebracht. De Zwitsal zonbeschermingsproducten zijn waterresistent, makkelijk smeerbaar en trekken snel in. De vier anti-zonnebrandproducten beschermen de gevoelige huid van je kindje tegen de zon. De lijn bestaat uit een handige spray, een praktische on the go stick voor het gezichtje en een kleine en grote tube zonnecrème. Zo heb je voor ieder moment het juiste product. Zwitsal zonnecrème is verkrijgbaar met de vertrouwde Zwitsal geur en in een parfumvrije variant.

Voor welke zonbescherming voor kids ga jij? Ga snel naar de webshop!

Bekijk uit de categorie Baby & Kind ook:

Reageer