7 geweldige tips waarvoor je talkpoeder kunt gebruiken

7-geweldige-tips-waarvoor-je-talkpoeder-kunt-gebruiken-thumbnail-header

Talkpoeder voor beauty en huis-tuin-en-keuken gebruik?

Talkpoeder is echt niet alleen voor baby's! Ouders van een baby hebben altijd een potje in hun tas zitten, maar het zoet ruikende witte poeder heeft nog veel meer beauty- en huis-tuin-en-keukentoepassingen. We hebben er 7 uitgekozen die je vast nog niet eerder had gehoord. 

Onze tip: Voorkom dat het gevoelige huidje van je baby geïrriteerd raakt na het baden of verschonen met Kruidvat Baby Talkpoeder.

De pijn bij het harsen verzachten

Harsen is nooit een aangename ervaring. Gelukkig kan je de pijn iets verminderen door talkpoeder op je huid te doen voor je gaat harsen. Het poeder absorbeert het vocht van je huid, zodat de hars beter werkt.

Gebruik het als droogshampoo

Een goed recept uit de oude doos. Talk is een goede vervanger voor normale droogshampoo als je blond of een andere lichte haarkleur hebt. Gebruik het net als andere droogshampoos door een beetje op je haarwortels te doen en je haar door te borstelen. Je haar ziet er gelijk een stuk frisser uit.

Zand van je huid verwijderen

Er is niets vervelender dan een lading zand op je huid (en dus in de auto en in je huis) als je terugkomt van het strand. Strooi wat talkpoeder op de ongewenste zandkorrels en je veegt ze zo van je lichaam. Het talkpoeder zuigt het vocht op waar het zand aan blijft plakken.

Fris je kledingkast op

Als je kledingkast niet zo fris ruikt, doe dan wat talkpoeder op een bord en zet dat onderin je kast. Je kast ruikt dan weer heerlijk zoet.

Face Powder on gray background.

Voorkom wrijving

Als je veel hardloopt, met name in de zomer, dat weet je vast hoe pijnlijk het is als bijvoorbeeld je dijen tegen elkaar wrijven. Doe voordat je gaat rennen wat talkpoeder op de plekken waar vaak problemen ontstaan en je zult merken dat je huid minder pijnlijk is.

Gebruik het als shampoo voor je huisdier

Talkpoeder is ideaal tussen wasbeurten in of als je huisdier gewoon een beetje opgefrist moet worden. Wrijf een handje of twee (afhankelijk van hoe groot je huisdier is) in de vacht. Borstel het er na een paar minuten weer uit en de vacht ziet er schoon uit en ruikt heerlijk fris.

Voor volumineuze wimpers

Als je dikkere, vollere wimpers wilt, gebruik dan talkpoeder als primer. Doe een beetje op je wimpers voordat je je favoriete mascara aanbrengt.

Bekijk uit de categorie Baby & Kind ook:

Reageer