10 tips voor blije, vermoeide ouders

Family In Bed Holding Sleeping Newborn Baby Daughter

Met deze tips geniet je meer van je 'nieuwe leven'

Een huilende baby ’s nachts, een kleintje die niet doorslaapt of een hummeltje die moeite heeft met voeding. Het leven van jonge ouders gaat niet over rozen. Met een pasgeboren baby staat je leven volledig op zijn kop, je hebt het hartstikke druk, bent erg moe en hebt amper nog tijd voor jezelf. De volgende tips voor jou en je baby zorgen ervoor dat jullie je comfortabel voelen en genoeg rust pakken, om zo uitgerust en ontspannen samen van deze mooie tijd te kunnen genieten.

Onze tip: naast dat de Kruidvat Baby Huidolie een verzorgende werking heeft, kun je hem ook gebruiken voor een heerlijke babymassage.

1. Slaap

Soms lijkt het onmogelijk, als jouw huilbaby onrustig is en geen goed slaapritme te pakken kan krijgen. Probeer op de zeldzame momenten dat je kindje wél in slaap soest, ook zelf je ogen even dicht te doen. Die was of boodschappen komen later wel, pak je rust waar het kan voordat je symptomen van oververmoeidheid begint te vertonen. Probeer troost te vinden in het feit dat het uiteindelijk allemaal goed komt, voor je het weet is je ukkie een tiener die voor de lunch zijn of haar bed niet uit komt.

2. Erop uit

Ga erop uit en maak een heerlijke bos- of strandwandeling. Pak je kindje goed in tegen eventuele kou of smeer hem of haar goed in met een beschermende factor bij zon. Je zult merken dat de buitenlucht jullie goed doet.

3. Ontspannen

Neem de tijd om te ontspannen. Er bestaan speciale baby massage cursussen, zo kun je alleen of samen met je partner leren om met je baby te ontspannen. Dit kan een mooi moment zijn om te delen met jouw kleintje en geeft rust. Bovendien is het leuk om andere ouders te ontmoeten op deze cursus met wie je ervaringen kunt delen.

BA.LI.A.28.BLIJE-MAAR-VERMOEIDE-OUDERS.SFEERFOTO

4. Luieren

Zorg ervoor dat je kindje de juiste luier draagt. Met een zachte, goed aansluitende luier is iedereen blij. Bovendien is een extra absorberende luier handig voor ’s nachts, als je baby dan alleen geplast heeft is de luier sterk genoeg om alles te absorberen en kunnen jij en je baby prima blijven liggen. Bovendien kunnen luiers met plasalarm je helpen om te checken of je kindje geplast heeft. Zo hoef je hem of haar ook niet onnodig wakker te maken.

5. Ochtendritueel

Probeer ’s ochtends een vaste routine aan te houden en geef je baby bijvoorbeeld de ochtendvoeding liggend in je eigen bed. Waarschijnlijk valt je baby daarna weer lekker in slaap en heb je even heerlijk tijd voor jezelf. Kan jij mooi even rustig ontbijten, de krant lezen, aankleden en ontspannen wakker worden.

6. Ruim op

Door de lange dagen en je drukke ritme valt het je waarschijnlijk niet meer op in welke omgeving je baby eigenlijk ligt. Het kan heel verfrissend en ontspannend werken om op te ruimen en bijvoorbeeld de kast van je kleintje uit te ruimen en kleding netjes te sorteren. Een opgeruimde babykamer geeft weer ruimte in je hoofd waardoor je meer kunt ontspannen.

7. Verfrissend

Vind je jouw baby in bad doen ook zo’n gedoe? Een baby hoeft echt niet elke dag in bad of mee onder de douche, hij of zij wordt simpelweg niet zo snel ‘vies’ als een volwassene. Met Kruidvat vochtige baby wegwerpwashandjes, verrijkt met een reinigende en verfrissende lotion, kan je simpel en snel je baby lekker opfrissen ’s ochtends.

8. Shoppen

Ja, verwen jezelf! En nog makkelijker; doe het lekker vanuit je luie stoel. Tegenwoordig heeft bijna iedere winkel een online shop, en laat je alles gewoon thuis bezorgen. Babykleding, kleding voor jezelf, maar ook je dagelijkse boodschappen en andere benodigdheden voor je kleintje. Scheelt je weer veel tijd en moeite. Ideaal voor een rustig middagje thuis, en wie houdt er nou niet van pakketjes uitpakken?

9. Weekplanning

Als jonge ouder heb je een heel druk leven, alles draait om je kindje. Daarom kan het handig zijn om een weekplanning te maken en die goed bij te houden. Wanneer is iedereen thuis, op werk of een avondje uit? Vul het allemaal in. Zo behoud je een overzicht voor jezelf en je partner en zie je snel wanneer jullie een rustig moment hebben om iets leuks in te plannen. Wat je zelfs kunt doen is vooruit plannen wat je elke avond van de week wilt eten, lekker makkelijk ook qua boodschappen. Kun je die in één keer voor de hele week doen!

10. Vitamines

Hou zeker als jonge ouder je weerstand in de gaten. Het laatste wat je wilt is jouw ukkie aansteken met een vervelende verkoudheid, of erger. Let op gezonde voeding en zorg dat je genoeg vitamines binnen krijgt. Schiet dit erbij in door je drukke schema en tijdgebrek? Kijk dan of een supplement kan helpen om aan je aanbevolen vitamines te komen.

Bekijk uit de categorie Baby & Kind ook:

Reageer