5 tips om de kamer van je kids kerstproof te maken

Article_header_5 tips om de kamer van je kids kerstproof te maken

Zijn je kids klaar voor Kerst?

Hebben je kinderen ook zo’n zin in Kerst? Helpen ze enthousiast mee met het versieren van de kerstboom en willen ze kerstkaarten versturen? Laat hun slaapkamer dan meedoen met de kerstsfeer. Niet alleen vinden kids dit ontzettend leuk, het samen kerstproof maken van de slaapkamer is heerlijke quality time met je kind. Met deze 5 tips dompel je de slaapkamer van je kids eenvoudig en voordelig onder in kerstsfeer!

Tip 1: Vrolijke lichtjes

Kerstlichtjes zorgen altijd voor een fantastische kerstsfeer en je haalt ze voordelig in onze winkels. Leg ze bijvoorbeeld op de vensterbank bij het raam of hang ze boven het bed. Om het jezelf helemaal makkelijk te maken sluit je het lichtsnoer aan op een tijdschakelaar. Dan gaan de lichtjes vanzelf uit wanneer het bedtijd is.

Tip 2: Een mini-kerstboom

Bij kerstsfeer hoort natuurlijk een kerstboom, en gelukkig bestaan er ook mini-kerstboompjes die goed passen in de slaapkamer van je kindje. Er bestaan zowel echte als neppe kleine kerstboompjes. Als je een echte koopt, kun je je kind bovendien verantwoordelijkheidsgevoel aanleren door hem of haar zelf de kerstboom af en toe water te laten geven. Om het nog leuker te maken kunnen jullie samen kleine kerstballen versieren met stiften en glitters.

Tip 3: Winterknuffels

Knuffels zijn voor een kind altijd leuk om te krijgen. Wat dacht je van winterdieren als knuffel? Denk bijvoorbeeld aan rendieren, ijsberen, uilen en herten. Deze knuffels zien er sfeervol uit op bed of op het bureau en passen perfect bij het seizoen.

Tip 4: Knutsel jullie eigen kerststal

Wat is er leuker dan heerlijk knutselen samen met je kindje? Maak bijvoorbeeld zelf een kerststal voor in de slaapkamer van je kind. Je kindje beleeft veel plezier aan het knutselen van alle dieren en andere figuren in de stal. Je kunt de kerststal van allerlei materialen maken, zoals karton, piepschuim of klei. Met acrylverf maak je tot slot de details af. Voor het hooi kun je gras gebruiken en om de kerststal heen kun je echt mos neerleggen dat jullie buiten verzamelen.

Sfeerbeeld_5 tips om de kamer van je kids kerstproof te maken

Tip 5: Fleur de kamer op met kerstdecoraties

Bij Kruidvat verkopen we allerlei kerstdecoraties, zoals kleine kerstmannetjes of een sfeervol kersthuisje. Genoeg spullen om een kinderkamer heerlijk mee te versieren. Kom shoppen in één van onze winkels of bestel gemakkelijk online.

Tip 6: Smullen van een adventskalender

Welk kind wordt nu niet dolgelukkig van chocolaatjes? Maak het uitkijken naar Kerst nog leuker en geef je kind een adventskalender op de slaapkamer. Een bijkomend voordeel is dat jonge kinderen een beter besef krijgen van datums dankzij een kalender. En als je liever geen chocola geeft, kun je ook een andere soort adventskalender kopen. Kruidvat verkoopt bijvoorbeeld adventskalenders die je kunt personaliseren met foto’s. Meer weten? Lees dan 3 redenen waarom je dit jaar een adventskalender in huis moet halen.

Bekijk uit de categorie Alles voor de feestdagen ook:

Reageer