Klik hier voor gratis verzending!
  • Ben ik zwanger?

Ben ik zwanger?

Zwangerschap.png

Herken de symptomen!

Sommige vrouwen 'voelen' gewoon dat ze zwanger zijn, nog voordat ze de test hebben gedaan. De symptomen van een zwangerschap verschillen van persoon tot persoon. En er zijn natuurlijk ook vrouwen die nergens last van hebben. Voor de allereerste zwangerschapssignalen zijn twee hormonen verantwoordelijk: HCG (het eiwithormoon Human Chorion Gonadotrofine) en progesteron. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende symptomen van een mogelijke zwangerschap.

Symptoon 1: Gevoelige borsten

Onder invloed van bovengenoemde twee hormonen kun je onder andere pijnlijke en gevoelige borsten krijgen. Je borsten zullen daarnaast in omvang toenemen. Je tepels kunnen donkerder van kleur worden als je zwanger bent. Ook kan het zijn dat er meer bobbeltjes op je tepels ontstaan.

Symptoon 2: Misselijkheid

Misselijkheid wordt ook wel hét zwangerschapskwaaltje genoemd, omdat dit zo vaak voor komt. Het begint rond de verwachte menstruatie, soms al een paar dagen eerder. Je voelt je vooral misselijk in de vroege ochtend, maar dit kan gedurende de dag in golven terugkeren.
Lees ook: tips tegen zwangerschapsmisselijkheid.

Symtpoon 3: Krampen in je onderbuik

Ben je zwanger dan kun je in de eerste 8 tot 10 dagen na je ovulatie (eisprong) wat krampen hebben en bloed verliezen. Dit is de innesteling van de embryo in de baarmoeder. Let op! Het gaat om een heel klein beetje bloed, dat meestal roze van kleur is.

Symptoon 4: Moe, moe, moe

Extreme vermoeidheid kan - in combinatie met bovenstaande symptomen - duiden op een zwangerschap. Je lichaam is continu bezig met de zwangerschap, dus het is logisch dat je daardoor sneller moe bent en meer slaap nodig hebt.

Symptoon 5: Obstipatie

Een veel voorkomende zwangerschapskwaal is een verhoogde productie van progesteron. Hierdoor gaan je darmen trager werken. Er kan meer vocht aan het voedsel onttrokken worden en je krijgt drogere en hardere ontlasting. Dit leidt tot obstipatie (verstopping).

Zwangerschapstest

Je hebt pas echt zekerheid als je een zwangerschapstest hebt gedaan. Dit kan op de eerste dag van je verwachte menstruatie. Zo'n test meet of je het zwangerschapshormoon HCG in je urine hebt en geeft voor 99 procent zekerheid.
Gratis Baby & Mama tas: een cadeautje van Kruidvat
Heb je een zwangerschapstest gedaan en was de uitslag positief? Dan hebben we een cadeautje voor jou! Met onze Jouw extra voordeelkaart kun je een gratis baby & mama tas aanvragen. Deze tas zit vol met producten die je goed kunt gebruiken als jouw kindje geboren is.

Lees meer over baby & mama voordeel