Kruidvat BLOG

Hoe kun je striae verminderen?

Young pregnant woman applying moisturizer on her belly.

Striae weg ermee!

Veel mensen denken dat striemen tekenen zijn van een ongezonde levensstijl. Maar dat is niet waar. Striae of striemen is een natuurlijk fenomeen waar je je absoluut niet voor hoeft te schamen. Striemen kun je helaas niet helemaal laten verdwijnen. Maar je kunt er wel voor zorgen dat ze minder opvallen.

Wat zijn striae eigenlijk?

Striemen ontstaan als de huid snel uitrekt. Bijvoorbeeld door gewichtstoename, groei, zwangerschap of een toename van de spiermassa. Je workouts in de sportschool kunnen dus ook de boosdoener zijn. Wanneer de huid te snel wordt uitgerekt, gebeurt hetzelfde met het collageen in de huid. Hierdoor wordt de huid minder elastisch en ontstaan er striemen.

Wat je kunt doen om striae minder te laten opvallen

 
Hydratatie
Het is onmogelijk om striemen helemaal te voorkomen. Maar als je je huid soepel en gehydrateerd houdt, behoudt zij haar natuurlijke elasticiteit. Hoe flexibeler je huid, hoe kleiner de kans op schade

Oliën
Oliën met ontstekingsremmende ingrediënten kunnen ervoor zorgen dat striemen minder opvallen. Arganolie is een van de beste oliën en zit vol met vitamine E en vetzuren. Van deze ingrediënten is bewezen dat ze striemen tegengaan. Omdat de olie ook sterk hydraterend is, kan hij zelfs het ontstaan van striemen voorkomen.

Happy pregnant woman touch belly isolated on white background

Crèmes
Crèmes zijn erg geschikt om striemen te behandelen. En dat geldt met name voor retinolcrèmes. Retinoïden bevorderen de aanmaak van collageen. Daarom zijn ze heel effectief in de behandeling van striemen. Je huid zal er voller en soepeler uitzien, waardoor striae minder opvalt. En dat geldt ook voor rimpels. Als dat geen mooie bonus is!

Een kleurtje
Je ziet er niet alleen veel beter uit met een zomers tintje, maar striemen vallen er ook minder door op. Op zoek naar een snelle oplossing Zorg dan voor een mooie, bruine huid. Daar heb je tegenwoordig geen zon meer voor nodig!

close

Previous

Wat is hét voordeel van een anti-transpirant?...
close

Next

Pak je vette haar aan met deze 9 tips