Kruidvat BLOG

Grijs haar verven: hoe doe je dat?

Leestijd: 10 minuten
Geplaatst op: 11/10/2022

Grijs haar verven: hoe doe je dat?

O nee, je hebt je eerste grijze haren gespot. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je haar geleidelijk aan grijs te laten worden, maar als je daar nog niet aan toe bent, kun je ook aan een haarkleuring denken. Maar kun je je grijze haar verven? En zo ja, hoe doe je dat het best? In deze blog geven we je antwoord op al je vragen over grijs haar verven.

Welke haarkleuring gebruik je voor grijs haar?

Je allereerste vraag is waarschijnlijk welke verf of kleuring je moet gebruiken om je grijze haren te verven. Welk product dekt je grijze haren het best? Dit zijn de opties:

  • Kleurspoeling
  • Semipermanente kleuring
  • Permanente haarkleuring

Kleurspoeling

Als je nog maar weinig grijze haren hebt, kun je een kleurspoeling gebruiken. Die past het best bij je natuurlijke kleur. Een kleurspoeling blijft echter maar kort zitten en vervaagt met iedere wasbeurt. Het voordeel van een haarspoeling is dat er geen waterstofperoxide in zit, en dus minder schadelijk is voor je haar.

Semipermanente kleuring

Heb je al wat meer grijze haren, dan kun je een semipermanente kleuring gebruiken. Een spoeling dekt dan niet meer genoeg. Deze tijdelijke haarkleuring blijft iets langer zitten dan een kleurspoeling, maar vervaagt langzaam met iedere wasbeurt. Probeer bijvoorbeeld eens een kleuring uit de lijn L’Oréal Paris Casting Crème Gloss of Schwarzkopf Natural & Easy.

Permanente haarkleuring

Is het merendeel van je lokken grijs? Dan is het tijd voor een permanente kleuring. Deze geeft een langdurige kleur met 100% grijsdekking. De kleur blijft in je haar. Je ziet na een tijdje alleen nieuwe grijze uitgroei komen bij je haaraanzet. Dan is het tijd om je haar opnieuw te verven. Kies bijvoorbeeld voor de Guhl Protecture crèmekleuringen. Deze geven een rijk, natuurlijk kleurresultaat met 100% grijsdekking.

Hoe vaak moet je je grijze haren verven?

Dat brengt ons meteen bij de volgende vraag: hoe vaak moet je je grijze haar verven? Dat hangt volledig af van de snelheid waarmee jouw haar groeit. Ook belangrijk is hoe opvallend de uitgroei is en natuurlijk je eigen mening: wanneer vind jij die grijze uitgroei echt niet meer kunnen? Sommige mensen verven hun haar elke 6 weken, andere mensen wachten er nog wat langer mee.

Welke kleur gebruik je om je grijze haar te verbloemen?

Je hebt misschien de neiging om een kleur te gebruiken die zo veel mogelijk lijkt op je natuurlijke haarkleur. In de loop van de tijd verandert echter de teint van je huid. Het kan dus zijn dat een andere kleurnuance beter bij je huidskleur past. Met een kleurspoeling of een semi-permanente kleuring kun je in het begin een beetje experimenteren met de kleur. Zo kun je kijken welke kleur je het mooist vindt. Wil je hulp bij het vinden van de juiste haarkleur? Ontdek dan hier welke haarkleur het best bij je past.

Onze tip: een te lichte nuance op je haaraanzet kan er onnatuurlijk uitzien. Daarom kan het mooier zijn om een iets donkerder kleur te gebruiken bij de aanzet dan op de lengtes.

Een goede dekking op grijze haren

Grijze haren zijn stugger dan haar dat nog zijn oorspronkelijke kleur heeft. Daarom pakken niet alle haarkleuringen goed op grijs haar. Heb je plukken grijs haar waarop de kleuring slecht pakt? Bewerk die lokken dan als eerste. Breng de haarverf eerst alleen aan op de grijze plukken en laat de kleuring tien minuten inwerken. Ga daarna pas verder met de rest van je haar.

Je grijze uitgroei bedekken

Hetzelfde geldt voor grijze uitgroei. Breng de haarverf eerst aan op je uitgroei en laat hem intrekken. Breng de verf daarna pas op de rest van je haar aan. Zo heeft het product de tijd om goed in je grijze haren te trekken.

Grijs haar verven met highlights

Grijze haren kun je in het begin prima verbloemen met highlights. Omdat je minder haarverf gebruikt, is dat beter voor je haar. Bij highlights (ook wel balayage genoemd) gebruik je een lichtere kleur voor een klein aantal lokken.v

Grijs haar blond verven

Grijze haren blond verven is lastiger dan ze donkerder verven. Omdat grijs haar stugger is, pakt blonde haarverf minder goed op grijs haar. Je kunt je haar wel (platina-)blond bleken. Wil je je grijze haren toch blond verven? Begin dan met het kleuren van de aanzet, bij de haarwortel, zodat de kleur meer tijd heeft om te pakken.

Grijs haar verven met henna

Wil je liever natuurlijke producten gebruiken om je grijze haar te verven, zoals henna? Dat kan! Henna is van nature rood. Er zijn ook andere kleuren op de markt, zoals blond en bruin, maar dan is het poeder gemengd met andere kleurstoffen.

Grijs haar verven met henna is wel tricky. Omdat henna een natuurproduct is, ben je nooit zeker van de uitkomst. Het kan daardoor zijn dat je haar meer oranje wordt dan rood. Gebruik daarom nooit alleen henna (met warm water), maar voeg er iets aan toe, zoals citroensap en/of crèmespoeling en laat dit een nachtje staan. De volgende dag kun je het smeersel makkelijk op je haar aanbrengen.

Grijs haar verven met koffie

Het klinkt misschien raar, maar je kunt grijs haar verven met koffie. Het verfproces duurt echter vrij lang en de kleur is maar van zeer korte duur.

Grijs haar niet meer verven

Heb je uiteindelijk toch besloten je grijze haar niet meer te verven? Dan kun je de kleur laten uitgroeien of je haar actief ontkleuren. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Kruidvat Color Remover.

Hoe verf je grijs haar het best?

Zoals je hebt kunnen lezen, kun je grijs haar goed zelf verven. Breng de haarverf eerst aan op de gedeeltes waar je de meeste grijze haren hebt, zoals op je uitgroei. Doordat de verf daar het langst blijft zitten, worden die lokken het best gedekt.

Heb je nog vragen over hoe je het best je haar kunt kleuren? Ontdek dan hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over het kleuren van je haar.

Waarschuwing:
Haarkleurstoffen kunnen ernstige allergische reacties veroorzaken. Lees de gebruiksaanwijzing en waarschuwingen dus goed en volg ze nauwkeurig op. Voer bovendien 48 uur voor gebruik een allergietest uit op de huid, zelfs als je al eerder haarkleurproducten hebt gebruikt. Denk er zodoende aan het product 48 uur van tevoren te kopen.

Deze informatie wordt beschikbaar gesteld met als enig doel behulpzame informatie te verstrekken aan bezoekers. Deze informatie heeft geen therapeutische of diagnostische waarde. Ook is de informatie niet bedoeld als vervanging van diensten, informatie of gegevens van artsen, specialisten of andere gediplomeerden en professionals.

left arrow left arrow
Showing > of results

Dit artikel is voor het laatste bijgewerkt op 11 oktober 2022

Bronnen:

https://www.gezondheidsnet.nl/haarverzorging/waarom-je-haar-grijs-wordt

close

Previous

Is een natuurlijke shampoo echt zo goed voor ...
close

Next

8 handige tips tegen statisch haar