Kruidvat BLOG

De do’s-and-don’ts mondverzorging voor ouderen

Leestijd: 1 minuut
Geplaatst op: 08/07/2018
Header-sensodyne

Dit moet je als oudere weten over gebitsverzorging

Als kind hoor je vaak dat je goed voor je gebit moet zorgen. Maar ook als je boven de 60 bent, is goede mondverzorging een must. Wist je bijvoorbeeld dat er een verband is tussen mondproblemen en ziektes zoals reuma en diabetes? Een goede mondverzorging is belangrijk, deze do’s-and-don’ts helpen je op weg.

Sfeerbeeld-Sensodyne

Do’s:

  • Gebruik een zachte tandenborstel want deze maakt je tanden beter schoon dan een harde tandenborstel.
  • Ga regelmatig naar de tandarts, ook als je een kunstgebit of prothese hebt. Je tandarts of mondhygiënist herkent mondproblemen en helpt ze voorkomen. En nee, kwaaltjes in je mond horen niet specifiek bij het ouder worden.
  • Voorkom gaatjes door goed en regelmatig te poetsen. Eet ook niet vaker dan maximaal zeven keer per dag.
  • Heb je een kunstgebit of prothese? Poets ook dan regelmatig je mond. Onder je kunstgebit of prothese kunnen zich voedselrestjes ophopen. Deze kunnen irritaties veroorzaken.

Don’ts:

  • Leg nooit je kunstgebit of prothese in een glas water. In het water hechten bacteriën en schimmels zich graag aan je kunstgebit. Bewaar het liever in een afgesloten houder.
  • Poets nooit je kunstgebit of prothese met tandpasta. Tandpasta veroorzaakt namelijk kleine krasjes. Die kleine krasjes zijn een verzamelplek voor bacteriën en vuil. Gebruik liever een afwasmiddel of groene zeep om je kunstgebit of prothese te reinigen.
close

Previous

Parabenen in je mascara, maar ook in je bier?
close

Next

Vrouwen poetsen hun tanden vaker dan mannen