Kruidvat BLOG

Tien redenen om te beginnen met elektrisch tandenpoetsen

elektrisch-poetsen-header

Dáárom is elektrisch tandenpoetsen zo goed

Vind jij je gebit ook belangrijk? Een frisse, witte glimlach is immers de mooiste outfit die je kunt dragen. Al sinds de opkomst raden tandartsen het elektrisch tandenpoetsen aan voor een sterk en gezond gebit. Waarom zou jij er ook aan moeten beginnen? We hebben 10 redenen voor je op een rijtje gezet.

1. De bewegingssnelheid die een elektrische tandenborstel bereikt kun je nooit met een handtandenborstel behalen. Met een handtandenborstel kun je max 300 tot 600 bewegingen per minuut maken. Een elektrische tandenborstel haalt maar liefst tot 48.800 bewegingen! De Oral-B Genius elektrische tandenborstel maakt zelfs 48.000 pulsaties en 10.500 rotaties per minuut. Probeer dat zelf maar eens!

2. Een elektrische tandenborstel pulseert, trilt en draait rond. Door deze bewegingen komt tandplak veel beter los. Het is klinisch bewezen dat je zo tot 100% meer tandplak verwijdert. En tandplak is de grootste veroorzaker van gaatjes en tandvleesontstekingen.

3. Je hoeft je met een elektrische tandborstel alleen maar te concentreren op wáár je poetst. Dat het goed gebeurt, daar zorgt de Elektrische tandenborstel wel voor. Was alles maar zo makkelijk…

4. Je komt met een elektrische tandenborstel beter op moeilijk bereikbare plekken omdat het borsteltje veel kleiner is. Je kunt bijvoorbeeld veel beter achter in je mond komen.

5. Het roterende borsteltje van een elektrische tandenborstel poetst beter langs de randen van het tandvlees. En dat is juist een plek waar tandplak zich graag verschanst.

6. Elektrische tandenborstels zijn voorzien van een timer waardoor je makkelijker de aanbevolen 2 minuten poetst. No excuses om je er met een klein minuutje vanaf te maken.

elektrisch-poetsen

7. Een elektrische tandenborstel met kwadrantentimer zorgt ervoor dat je elke zone van je gebit voldoende poetst, heel handig.

8. Met een elektrische tandenborstel heb je veel minder kans dat je te hard poetst. Zo voorkom je dat je je tandvlees beschadigt. Diverse typen Oral-B tandenborstels hebben zelfs een druksensor.

9. Met sommige elektrische tandenborstels kun je bepalen welk type poetsbeurt je nodig vindt. Deze tandborstels bieden verschillende reinigingsstanden. Bijvoorbeeld voor een intensieve reiniging, whitening of gevoelige tanden.

10. Een elektrische tandenborstel is gewoon een handig gadget. Vooral als je van technische snufjes houdt is de Oral-B Genius een pareltje. Deze werkt namelijk met een app die je realtime advies geeft tijdens het poetsen. Je telefoon hang je met de meegeleverde houder aan je spiegel zodat de app precies kan zien hoe jij poetst. Hoe cool is dat?

close

Previous

Statisch haar – Expert Kapper
close

Next

Haarkuren – Expert Kapper