Kruidvat BLOG

Je huid reinigen met rozenwater? Dit zijn de voordelen

6587784_Micellair Water Garnier - SGW 2020 blog visuals - W11_Range_VindJouw2_900x285px

De 5 voordelen van rozenwater voor je huid

Reinig jij je gezicht al elke ochtend en avond? Dit is belangrijk om je huid schoon en gezond te houden. Maar reinigen met alleen kraanwater is niet genoeg. Hier ontdek je waarom en leggen we je uit wat de voordelen van rozenwater zijn.

Waarom is het twee keer per dag reinigen van je gezichtshuid zo belangrijk?

Voor een goede dagelijkse verzorging van je huid is het belangrijk haar goed te reinigen. Een schone huid neemt de werkzame stoffen uit bijvoorbeeld je dag- of nachtcrème beter op. Deze stoffen hebben moeite om anders door het laagje vuil op je huid te komen. En dan kunnen ze hun werk niet goed doen.

Het is het beste om je huid twee keer per dag schoon te maken: ’s morgens en ’s avonds. ’s Avonds verwijder je het vuil van overdag en ’s morgens haal je de afvalstoffen van je huid die ze ’s nachts uitgescheiden heeft. Helaas gaan deze afvalstoffen niet van je huid met alleen water. Je verfrist je huid dan wel, maar maakt haar niet schoon. Een goede gezichtsreiniger is daarom een must.

Je huid reinigen met rozenwater

Rozenwater is een natuurlijk product dat gemaakt wordt van rozen. Niet alle rozen zijn hiervoor geschikt. De Rosa Damascena, Rosa Gallica en Rosa Centifolia worden het meest gebruikt voor rozenwater. De rozenblaadjes geven vitamines, mineralen en antioxidanten af aan het water. Deze zijn ideaal voor:

  • het verwijderen van onzuiverheden
  • het stimuleren van de bloedcirculatie
  • het herstellen van de pH-waarde
  • het verstevigen en verkleinen van je poriën
  • het hydrateren en kalmeren van je huid
Sfeerbeeld_round_schone gezicht weken

Micellaire gezichtsreiniger met rozenwater

Wil je je huid ook verwennen met rozenwater? Reinig haar dan twee keer per dag met een gezichtsreiniger met rozenwater. Eén van onze favorieten is het Garnier SkinActive Micellair Water met Rozenwater. De micellen in dit reinigingswater trekken vuil aan als een magneet en laten je huid weer stralen. Het micellair water is geschikt voor elke huidtype.

Ben jij benieuwd naar ons hele gezichtsverzorging assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

close

Previous

7 manieren om beter voor jezelf te zorgen
close

Next

Met deze 5 tips en tricks hou je je tanden wi...