Kruidvat BLOG

Gevoelige huid? Met deze scheertechniek voorkom je irritatie

headerbeeld-scheren-gevoelige-huid

De beste tips voor het scheren van je gevoelige huid

Scheren is geen pretje voor je huid. Veel vrouwen hebben tijdens of na het scheren last van roodheid, bultjes, een branderig gevoel en andere irritaties. Zeker als hun huid gevoelig is. Daarom hebben wij hier zes tips verzameld waarmee je irritaties tijdens het scheren voorkomt en het scheren aangenamer maakt.

Wat doet het scheren met je huid?

De meeste vrouwen ervaren irritaties bij het scheren van hun oksels en bikinilijn. Dit zijn dan ook plekken waar je huid kwetsbaar is en je vaak in lastige hoeken moet scheren. Je herkent irritaties aan:

sfeerbeeld2
 • Roodheid;
 • Kleine bultjes;
 • Droge huid;
 • Ingegroeide haartjes;
 • Jeukende huid;
 • Branderig gevoel;
 • Kleine wondjes.

En dat wil je zeker niet. Daarom is het belangrijk om goed voor je huid te zorgen, ook voor, tijdens en na het scheren.

De beste scheertechniek voor het voorkomen van huidirritaties

Om irritaties te voorkomen is het goed om onderstaande stappen te volgen. Zo bereid je je huid goed voor, gebruik je de juiste producten en geniet je van een zachte en gezonde huid zonder irritaties.

 1. Maak je huid goed schoon voor je je scheermesje tevoorschijn haalt. Kies een hydraterende en voedende douchegel die zacht is voor je huid.
 2. Wil je je huid extra verwennen? Scrub haar dan. Hiermee verwijder je dode huidcellen. Zo voelt je huid na het scheren nog zachter aan.
 3. Tijd om te gaan scheren! Voor je het mesje op je huid zet, moet je haar eerst insmeren met een scheerschuim. Lees hier de 5 redenen waarom scheerschuim onmisbaar is. Laat het scheerschuim kort intrekken om de haartjes zachter te maken.
 4. Nu mag je je scheermesje Let er wel op dat dit goed scherp is. Sommige mensen denken dat je met een scherp mesje sneller wondjes krijgt, maar dat is niet waar. Die kans is zelfs groter met een wat ouder, bot mesje. Dit glijdt namelijk niet goed meer over je huid. Vervang je scheermesje daarom regelmatig.
 5. Haal het scheermesje soepel over je huid. Let er op dat je niet te hard op het mesje drukt. Hierdoor heb je sneller last van huidirritaties.
 6. Klaar! Of toch bijna, want het is natuurlijk heel belangrijk om je huid na het scheren ook nog te verzorgen. Breng je favoriete bodylotion aan om droogheid en een geïrriteerde huid te voorkomen.

Zo hou je je huid zacht en soepel!

close

Previous

De beste verzorging van je intieme zone
close

Next

Geen paniek! Zo voorkom je gespleten haarpunt...