Kruidvat BLOG

Extra vitamines tijdens en na je zwangerschap?

Header-vitaminen-zwangerschap

Welke vitamines kun je tijdens en na je zwangerschap goed gebruiken?

Ben je zwanger? Dan breekt er een bijzondere en mooie tijd voor je aan. De vele veranderingen in korte tijd hebben een grote impact op jouw lichaam en gezicht. Zorg daarom goed voor jezelf. Vitamines ondersteunen je zowel tijdens als na de zwangerschap.

Voor en tijdens je zwangerschap

Tijdens je zwangerschap is een gezonde voeding is de basis. Maar daarmee krijg je niet alle benodigde vitamines binnen. Tijdens je zwangerschap is het advies om een aanvulling op je voeding te nemen met foliumzuur en vitamine D.

Tip: Ben je zwanger of wil je zwanger worden? Gebruik dan Kruidvat Multi Zwanger met Omega-3 Visolie. De capsules bevatten onder andere foliumzuur en omega-3. De inname van DHA door de moeder draagt bij tot de normale ontwikkeling van de ogen en tot de normale ontwikkeling van hersenen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen.

Foliumzuur

Een voedingssupplement met foliumzuur verhoogt de folaat status van de moeder. Een lage folaat status van de moeder is een risicofactor voor het ontstaan van neurale buisdefecten bij de zich ontwikkelende foetus. Daarnaast draagt foliumzuur bij tot weefselgroei van jouw kindje tijdens de zwangerschap, een normale werking van het immuunsysteem en de vermindering van vermoeidheid. Met vitamine D hou je je botten en die van je kindje gezond

Tip: Kruidvat Foliumzuur tabletten zijn speciaal gemaakt voor vrouwen die in verwachting zijn of zwanger willen worden. Foliumzuur draagt bij tot de groei van de foetus tijdens de zwangerschap en tot de vermindering van vermoeidheid.

Na je zwangerschap

Een bevalling en de kraamtijd zijn heel bijzonder, maar ook vermoeiend. Je lichaam krijgt veel te verduren en kan daarom wel wat extra vitamines gebruiken. Vitamine B2, B3, B5, B6, B12 en ijzer houden je energieniveau op peil. Ze dragen bij aan de vermindering van vermoeidheid.

sfeerbeeld-Vitaminen-Zwangerschap

Gebruik na je zwangerschap bijvoorbeeld één van de volgende vitamines:

  • Haarvitaal tabletten bevatten biotine en zink. Dit draagt bij aan de normale haargroei en zorgt voor het behoud van glanzend haar.
  • Nachtrust tabletten bevatten valeriaan- en passiebloemextract en ondersteunen de nachtrust. Niet gebruiken gedurende zwangerschap of lactatie zonder medisch advies.
  • Vitamine E draagt als antioxidant bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade. Op die manier helpt vitamine E het lichaam de gezonde lichaamscellen te beschermen.
  • Multi A-Z Compleet bevat 24 belangrijke vitaminen en mineralen die een waardevolle aanvulling zijn op de dagelijkse voeding. Vitamine C is goed voor de weerstand en biotine draagt bij tot de instandhouding van een normale huid.
  • Vitamine A en zink zijn goed voor het gezichtsvermogen en calcium en zink dragen bij tot instandhouding van sterke botten. De antioxidanten koper en mangaan beschermen gezonde cellen tegen oxidatieve schade.
  • Multi Zwanger met Omega-3 Visolie capsules bevatten onder andere foliumzuur en omega-3. De inname van DHA door de moeder draagt bij tot de normale ontwikkeling van de ogen en tot de normale ontwikkeling van hersenen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen.
  • Vitamine B-100 Complex tabletten bevatten een hoge dosering van belangrijke B-vitaminen. Vitamine B2 en B3 dragen bij tot een normale energiestofwisseling. Tevens dragen vitamine B3 en B12 bij tot vermindering van vermoeidheid. Vitamine B1 draagt bij aan de geestelijke veerkracht. Vitamine B2 en niacine dragen bij tot een energieleverend metabolisme.
  • IJzer tabletten dragen bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam en ondersteunen de aanmaak van rode bloedcellen. Daarnaast draagt ijzer bij tot de normale werking van het immuunsysteem en de vermindering van vermoeidheid.
close

Previous

5 ideeën voor een babyshower
close

Next

Help! Zwanger en kans op een vaginale infecti...