Kruidvat BLOG

Dit doet een magnesiumtekort met je lichaam

header-lucovitaal

Een magnesiumtekort heeft invloed op je spieren, je weerstand en je energieniveau

Magnesium is heel belangrijk voor je lichaam. Na zuurstof en water is het één van de belangrijkste levensbehoeften. Maar wat gebeurt er eigenlijk met je lichaam als je een magnesiumtekort hebt? Dat leggen we hier uit.

Meer weten? Lees hier alles over de kracht van het wondermineraal magnesium.

Zo herken je een magnesiumtekort

Je lichaam heeft magnesium onder andere nodig voor de opbouw van lichaamseiwit, de botopbouw en het goed functioneren van spieren. Als je lichaam een tekort aan magnesium heeft, merk je dat aan:

  • Je stressniveau. Met een tekort aan magnesium ben je gevoeliger voor stress. In stressvolle situaties gebruikt je lichaam meer magnesium dan normaal. En bij een tekort aan magnesium heb je weer sneller stress. Een vicieuze cirkel dus.
  • Je weerstand. Doordat je met een magnesiumtekort gevoeliger bent voor stress, neemt ook je weerstand af. Hierdoor ben je vatbaarder voor schimmels, virussen, bacteriën en parasieten.
  • Je energieniveau. Magnesium haalt energie uit het voedsel. Bij een magnesiumtekort is dit voor je lichaam lastiger. Hierdoor daalt je energieniveau en ben je sneller moe.
  • Je spieren. Je spieren ontspannen met de hulp van magnesium. Als je lichaam te weinig magnesium heeft, kunnen je spieren niet goed ontspannen. Hierdoor voelen ze stijf en krijg je soms last van spierkrampen.

Vul je magnesiumtekort aan

Wil je je magnesiumgehalte aanvullen? Gebruik dan Magnesium Citraat poeder 400 mg Forte van Lucovitaal. Los één keer per dag een zakje op in 250 ml water. Hierdoor krijg je een heerlijk drankje met citroensmaak. Ook lekker tijdens het sporten!

close

Previous

Goed je handen wassen is niet moeilijk
close

Next

Hatsjie! Supertips tegen hooikoorts