Kruidvat BLOG

In 6 stappen naar de beste scheerervaring

Header_Gilette

Een verwenmoment voor jou en je huid

Ben jij weleens in een barbershop geweest? Hier laten mannen hun baard scheren, knippen of trimmen. Het is een ultiem mannelijk verwenmoment. De barbier legt je volledig in de watten. Niet voor niets geldt er de regel ‘men only’. Ervaar dit nu vanuit huis met deze zes handige tips.

Sfeerbeeld-Gilette

Steeds weer scheren

Zo klaar, alles keurig geschoren. Maar na een paar dagen zie je de haartjes al terugkomen en moet je weer aan de slag. Vervelend zeg! Tijd om van deze vervelende taak een verwenmomentje voor jezelf te maken. En wel met deze stappen:

  1. Stuur je partner even de deur uit (“Schat, ga jij even shoppen?”). Zo heb je alle tijd voor jezelf.
  2. Hydrateer je huid drie minuten met een warme, natte handdoek. Ga even heerlijk liggen en geniet! Gebruik daarna een gezichtsgel of -scrub. Zo maak je de haartjes zachter en het scheren makkelijker.
  3. Kies een scheergel die bij jou en je huid past.
  4. Gebruik een geavanceerd scheersysteem met meerdere blades. De blades liggen dicht bij elkaar. Zo vermindert de druk per mesje. En dat geeft meer comfort en minder irritatie.
  5. Save the best for last. Scheer de huid rondom je mond als laatste. De scheergel heeft zo ruim de tijd gehad om de haartjes zachter te maken.
  6. Ervaar je een trekkend of oncomfortabel gevoel tijdens het scheren? Vervang dan je scheermesje. Heel handig: sommige mesjes hebben een indicatiestrip. Deze verkleurt als je mesje aan vervanging toe is.

Zo geniet je van een heerlijk verwenmoment voor jezelf!

close

Previous

Dit vinden bloggers van Skin Science Daily De...
close

Next

Waarom heb je een gevoelige huid?