Kruidvat BLOG

5 hacks voor het verwijderen van nagellak

5-verrassende-hacks-voor-het-verwijderen-van-je-nagellak-header

Nagellak afhalen? Geen probleem met deze tips!

Ben jij de kleur van je nagellak zat of begint de lak af te bladderen? Tijd voor een nieuw kleurtje! De eerste stap is het afhalen van de oude kleur. Maar hoe doe je dat? Nagellakremover is hier speciaal voor gemaakt, maar wat als het potje net leeg is en de winkel gesloten is? Met deze verrassende hacks haal je je oude nagellak gemakkelijk van je nagels af.

Onze tip: Met Kruidvat Nail Care Quick & Easy Nagellakremover zonder Aceton reinig je gelakte nagels in een handomdraai en worden je nagels en nagelriemen verzorgd.

Wat is nagellakremover?

Hét product voor het verwijderen van je nagellak is nagellakremover. De remover bevat biologische middeltjes die de nagellak als het ware oplossen. De nagellak wordt hierdoor weer vloeibaar. En met een wattenschijfje haal je hem dan makkelijk van je nagels af.

Een belangrijk ingrediënt van veel nagellakremovers is aceton. Dit is een krachtig oplosmiddel met één groot nadeel. Het droogt de huid rondom je nagels uit. En als je regelmatig van kleurtje wisselt, is dat niet fijn. Daarom zijn er ook steeds meer nagellakremovers zonder aceton zoals de Kruidvat Nagellakremover zonder Aceton.

Maar er is meer!

Is je potje nagellakremover net leeg en wil je toch graag van je nagellak af? Geen probleem. Er zijn genoeg andere middeltjes om je nagels weer schoon te krijgen. Ken jij deze hacks al?

5-verrassende-hacks-voor-het-verwijderen-van-je-nagellak-rond-sfeerbeeld
  • Breng nog een laagje nagellak aan. Huh, dat kan toch niet? Echt wel, want als je een doorzichtig laagje nagellak op je nagels smeert en je wrijft deze eraf als deze nog nat is, gaat de oude nagellak er ook af. Handig!
  • Home made removers zijn super praktisch. Je hebt ze eigenlijk al gewoon in huis! Citroensap en azijn zijn de bekendste, maar ook ontsmettingsalcohol werkt.
  • Denk je slim te zijn en de fles aceton die in je schoonmaakkastje staat te gebruiken? Dat kan, maar pas wel op. Dit chemische middel is gevaarlijk en moet je zeker niet te vaak gebruiken. Wil je het toch proberen? Doe dit dan buiten en was daarna goed je handen.
  • Heb jij altijd een flesje deo in je handtas? Eén van de stofjes in deodorant lost nagellak op. Dat is handig als je onderweg bent. Het is wel even wat harder boenen, maar dan zijn je nagels weer schoon.
  • Laat je nagels vijf minuten weken in een bakje heet water. Natuurlijk niet zo heet dat je je vingers verbrandt. De nagellak wordt hierdoor zacht en je trekt of krabt hem er daarna makkelijk af.
close

Previous

Welke primer past bij mijn huid?
close

Next

Deze 5 vegan beautytools moet je hebben