Kruidvat BLOG

Welke opzetborstel heeft jouw gebit nodig?

Header-oralb-opzetborstel-gebit

Find your match!

Poets jij je tanden met een elektrische tandenborstel? Goed bezig! Maar dan heb je ook te maken met opzetborstels. Het is goed om deze regelmatig te vervangen, maar is er heel veel keuze! Welke is de beste? Je leest het hier.

Onze tip: De Oral-B Precision Clean Opzetborstel verwijdert meer plak dan een normale handtandenborstel en draagt bij aan een schone mond met gezond tandvlees!

De voordelen van elektrisch poetsen

Een elektrische tandenborstel kent veel voordelen, te veel om hier allemaal op te noemen. Het belangrijkste voordeel is dat de bewegende borstelkop je gebit beter schoonmaakt dan een handtandenborstel. Nog niet overtuigd? Lees dan ook deze tien redenen om te beginnen met elektrisch tandenpoetsen.

Welke opzetborstel moet je kiezen?

Op een elektrische tandenborstel zet je een opzetborstel. Er zijn heel veel verschillende verkrijgbaar. Ze zeggen allemaal dat ze de beste zijn, maar welke is dat ook echt? Dat bepaalt je gebit. Je gebit geeft aan wat het nodig heeft.

Tip: Heb je een passende opzetborstel gevonden? Blijf je dan elke keer dat je hem vervangt afvragen wat je gebit op dat moment nodig heeft. De behoefte kan namelijk veranderen.

Welke opzetborstel past bij welk tandprobleem?

Tandplak, tandsteen, verkleuringen, met welk probleem heeft jouw gebit het meest te maken? Het is belangrijk om hierachter te komen voor je een opzetborstel kiest. Weet je zelf niet goed met welke tandproblemen je gebit te maken heeft? Vraag dan je tandarts om advies.

Find your match! Elke tandprobleem vraagt om een speciale opzetborstel. Vind je match en maak je tanden blij:

  • Begin je net met elektrisch poetsen? De Oral-B Precision Clean opzetborstel past dan perfect bij jou. De comfortabele borstelkop maakt je tanden goed schoon.
  • Vind je het lastig om goed tussen je tanden schoon te maken? De Oral-B FlossAction opzetborstels staan bekend om hun superieure interdentale reiniging. En ook de Oral-B Dual Clean past dan bij jou. Deze opzetborstel heeft maar liefst twee borstelkoppen en komt zo ook op moeilijk bereikbare plekjes.
Rond-feerbeeld-oralb-opzetborstel-gebit
  • Speciaal voor de kleine tandenpoetsers zijn er de opzetborstels voor kinderen. Deze opzetborstels hebben een kleinere borstelkop en passen perfect in de kindermond.
  • Heb je een beugel? De Oral-B Ortho opzetborstel is speciaal ontworpen om deze goed te reinigen.
  • Last van tandplak? De speciaal geplaatste haren van de Oral-B CrossAction opzetborstels verwijderen tot 100% meer tandplak. De Oral-B Sensi UltraThin heeft extreem dunne borstelharen die hard zijn voor tandplak, maar zacht voor het tandvlees.
  • Heb je gevoelig tandvlees? De Oral-B Senstive Clean heeft extra zachte borstelharen en is daarom jouw perfecte match.
  • Wil je wittere tanden? De polijstcup van de Oral-B 3D White opzetborstels verwijdert oppervlakkige verkleuringen op zachte wijze.
  • Nog beter reinigen? De speciale Oral-B TriZone opzetborstels hebben drie reinigingszones voor een uitgebreide reiniging. Meer heb je niet nodig.
close

Previous

Waarom is klei goed voor je huid?
close

Next

Wanneer is het tijd voor je eerste anti-rimpe...