Kruidvat BLOG

Eet je tandvlees gezond!

eet-je-tandvlees-gezond---header

Hou je tandvlees gezond met de juiste voeding

Hoe gezond is jouw tandvlees? Tandvleesproblemen hebben invloed op de gezondheid van je gebit. Het is daarom belangrijk om je tandvlees gezond te houden. En dat kan met de juiste voeding. Hier lees je hoe je je tandvlees gezond eet.

Onze tip: Parodontax Fluoride is een dagelijkse tandpasta, speciaal geformuleerd voor mensen met tandvleesproblemen en/of bloedend tandvlees. Parodontax tandpasta geeft dagelijkse bescherming tegen tandvleesproblemen doordat het natriumbicarbonaat bevat.

Gezond tandvlees vs. ongezond tandvlees

Tandvlees beschermt en bedekt de onderkant van je tanden, kiezen en kaakbot. Ook in de ruimte tussen je tanden en kiezen zit wat tandvlees.

Gezond tandvlees is lichtroze van kleur, ligt strak om je gebit heen en bloedt niet. Bloedt jouw tandvlees bij het tandenpoetsen? Dan heb je waarschijnlijk een ontsteking en is je tandvlees niet gezond. Het is belangrijk om deze ontsteking op tijd te behandelen. Lees hier meer over in Wat te doen bij bloedend tandvlees.

Hou je tandvlees gezond

Om tandvleesproblemen te voorkomen, is het belangrijk om je tandvlees gezond te houden. Poets daarom twee keer per dag twee minuten lang je tanden en haal ook de etensresten tussen je tanden goed weg. Daarnaast is het ook belangrijk om op je voeding te letten. Bepaalde voedingsstoffen helpen je tandvlees namelijk om gezond te blijven.

  • Calcium is belangrijk voor je botten, en dus ook voor je tanden en kiezen. Je vindt calcium vooral in melk en kaas.
  • Vitamine D verlaagt de gevoeligheid voor tandvleesproblemen en is goed voor de opname van calcium. Vette vis en margarine zijn een belangrijke bron van deze vitamine.
  • Uit onderzoek blijkt dat mensen met parodontitis vaak een lagere magnesiumwaarde hebben. Eet daarom voldoende schelpdieren, garnalen, noten, sojabonen en cacao.
  • Zink heeft indirect effect op je mondweefsel. Dit zit veel in volkorenproducten, noten, peulvruchten, rijst, vlees en vis.
  • Vezels kunnen parodontitis verminderen. Volkorenbrood is een bron van vezels.
  • Vitamine E verlaagt de ontstekingsreactie en komt voor in bijvoorbeeld zaden, granen, noten, groente en fruit.
  • Omega 3 maakt een ontstekingsremmende stof aan. Eet daarom voldoende vis, lijnzaad en noten.
eet-je-tandvlees-gezond---rond---sfeerbeeld

Stap over op Parodontax

Wil jij je tandvlees gezond houden? Pas dan je voeding aan en stap over op Parodontax. Deze tandpasta houdt je tanden sterk en je tandvlees gezond. Parodontax verwijdert tandplak effectief en voorkomt zo tandvleesproblemen.

Ben je benieuwd naar het hele assortiment van Parodontax? Ga dan naar de webshop!

close

Previous

Ben jij een stresskip? Met deze tips kom je t...
close

Next

Fabels en feiten over intiemhygiëne