Kruidvat BLOG

Het verschil tussen natuurlijke, biologische en vegan beautyproducten

Het-verschil-tussen-natuurlijke-biologische-en-vegan-beautyproducten-sfeerbeeld-nieuw

Puur natuur! Of toch niet?

Je komt het steeds meer tegen: alles lijkt tegenwoordig natuurlijk, duurzaam, biologisch en vegan te zijn. Zelfs je beautyproducten! Maar wat houden deze claims eigenlijk precies in? Wij hebben het hier voor je op een rijtje gezet.

Natuurlijk

100% natuurlijk betekent dat alle ingrediënten van natuurlijke oorsprong zijn, er zijn dan geen synthetische of chemische ingrediënten gebruikt. Op veel van je beautyproducten zie je waarschijnlijk staan dat ze natuurlijke ingrediënten bevatten. Dit betekent dan niet dat alle ingrediënten van natuurlijke oorsprong zijn. Dat is namelijk vaak niet mogelijk omdat er bijvoorbeeld conserveringsmiddelen moeten worden toegevoegd om het product langer houdbaar te maken.

Het is een misverstand dat natuurlijke ingrediënten altijd beter zijn voor je huid. Ingrediënten met een natuurlijke oorsprong kunnen namelijk ook huidirritaties veroorzaken. Het is daarom altijd belangrijk om te kijken hoe je huid op de (natuurlijke) ingrediënten reageert.

Biologisch

Bij biologische producten zijn geen ingrediënten gebruikt die geproduceerd zijn met synthetische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Organic is de Engelse term voor biologisch en wordt ook veel gebruikt.

Als een product biologisch is, kan het een biologische certificering krijgen zoals Ecocert Cosmos Organic. Deze certificering controleert aan de hand van vooraf bepaalde criteria of een product echt biologisch is.

Dierproefvrij

Een product dat dierproefvrij is, is niet getest op dieren. Maar dat betekent niet dat het product bijvoorbeeld ook vegan is. Er kunnen wel dierlijke bijproducten zoals melk of honing in het product zitten.

Het-verschil-tussen-natuurlijke-biologische-en-vegan-beautyproducten-sfeerbeeld

Vegan

Vegan producten bevatten geen ingrediënten van levende of dode dieren en zijn ook niet getest op dieren. Waar in vegetarische producten soms nog wel melk of honing wordt toegevoegd, kom je dit bij veganistische beautyproducten niet tegen.

Waar kies je voor?

Een belangrijke vraag is nu: waar kies je voor? Het gaat er hierbij vooral om waar je zelf voor gaat. Vind je het belangrijk dat je beautyproduct niet op dieren is getest en geen dierlijke ingrediënten bevat? Kies dan voor een vegan variant. Vind je het belangrijk dat je shampoo geen synthetische ingrediënten bevat? Kies er dan één die 100% natuurlijk is.

Lees altijd goed de ingrediënten die op de verpakking staan. Hieraan zie je snel wat voor product je in handen hebt.

Onze tip: probeer eens de producten van N.A.E. Deze biologisch gecertificeerde beautycareproducten zijn vegan en bevatten voor minstens 97% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Ook zijn de verpakkingen duurzaam. Ontdek nu de gezichtsverzorging, douchegels, body bars en shampoo bars.

close

Previous

Welke haarkleur past bij jouw huidskleur?
close

Next

De beste long lasting lipsticks voor jouw Val...