Kruidvat BLOG

Pak die slechte adem aan!

Header-OralB-slechte-adem

Tandenpoetsen, flossen en spoelen met mondwater voor een frisse adem

Zodra je je mond opent, trekt de persoon tegenover je een vies gezicht. Oh nee! Stinkt je adem echt zo erg? Bijna iedereen heeft wel eens een slechte adem, bijvoorbeeld als je net wakker wordt of als je knoflook hebt gegeten. Met deze tips durven mensen weer bij je in de buurt te komen.

Met deze 4 tips pak jij die slechte adem aan

Wil je in no time weer een frisse adem? Met deze tips pak jij die slechte adem aan:

  • Poets je tanden minimaal twee keer per dag en tenminste twee minuten lang. Vergeet niet om je tong schoon te maken. Poetsadvies nodig? Je tandarts of mondhygiënist kan je helpen.
  • Gebruik een tandpasta met antibacteriële ingrediënten.
  • Laat je gebit minimaal elk half jaar checken en goed schoonmaken door de tandarts of mondhygiënist.
  • Floss je tanden regelmatig. Zo verwijder je tandplak en achtergebleven etensresten op moeilijk bereikbare plaatsen.
Sfeerbeeld-OralB-slechte-adem

Goed flossen in 4 stappen

Wil je een slechte adem voorkomen en je gebit goed schoonmaken? Dan is het belangrijk om te flossen. Als je deze 4 stappen beheerst, heb je de juiste techniek te pakken:

  1. Rol ongeveer 45 cm flossdraad rond je middelvingers. Pak de flossdraad tussen je duim en wijsvinger en laat een stukje van 3 tot 4 cm ertussen.
  2. Schuif het flossdraad met je duim tussen je boventanden. Beweeg de flossdraad zacht tussen je tanden door in een zigzagbeweging.
  3. Gebruik je wijsvingers om de flossdraad tussen je ondertanden te schuiven. Schuif de flossdraad met een zigzagbeweging tussen je tanden. Trek het flossdraad niet te hardhandig tussen je tanden.
  4. Trek de flossdraad om de zijkanten van je tand. Beweeg de flossdraad op en neer tegen de tandoppervlakken onder de tandvleeslijn. Floss elke tand grondig met een schoon stukje flossdraad.

Mondwater voor een frisse adem

Naast je tanden poetsen en flossen is het ook goed mondwater te gebruiken. De meeste mondwaters zorgen voor een frissere adem. Mondwater met fluoride beschermt je gebit daarnaast tegen zuren die door de tandplakbacterie ontstaan. Gebruik mondwater het liefst na het tandenpoetsen en flossen.

close

Previous

Dag statisch haar!
close

Next

Het verschil tussen tandplak en tandsteen