Kruidvat BLOG

6 verrassende feitjes over je voeten

Leestijd: 1 minuut
Geplaatst op: 02/04/2019
6-verrassende-feitjes-over-je-voeten---header

Wat weet jij over je voeten?

Je hebt twee voeten, met elk vijf tenen, die je gebruikt om te staan en te stappen. Klinkt bekend? Maar wist je dat de vorm van je voeten iets over je karakter zegt? En dat je in je leven maar liefst vier keer de wereld rond loopt? Lees hier deze en nog meer verrassende feitjes over je voeten.

Onze tip: Verzorg je voeten met het Scholl Voedend Voetenmasker. In slechts 20 minuten zijn je voeten weer heerlijk glad en zacht. Het voetmasker is makkelijk aan en uit te trekken.

Wist je dat....

  • elke voet uit 26 botten, 33 gewrichten en 19 spieren bestaat?
  • je gemiddeld zeven kilometer per dag loopt? In je hele leven is dat ongeveer 180.000 kilometer. Dat is vier keer de wereld rond!
  • 60% van de Nederlanders weleens voetproblemen heeft? Vrouwen hebben vier keer zo vaak voetklachten als mannen.
  • je voeten bij elkaar ongeveer 250.000 zweetkliertjes hebben? Deze scheiden elke dag ruim een kwart liter vocht af. Niet zo gek dus dat je soms zweetvoeten hebt.
  • bij 60% van de mensen de grote de teen het langst is? Dit noem je een Egyptische voet. Bij een Griekse voet is de tweede teen het langst. Dit komt bij ongeveer 10% van de mensen voor. Als je grote en tweede teen even lang zijn, heb je een vierkante voet.
  • de vorm van je tenen iets zegt over je karakter? Als je tweede teen het langst is, ben je vaak atletisch, actief en creatief. Heb je een vierkante voet? Dan ben je netjes, georganiseerd en gek op regeltjes. Als je tenen van groot naar klein naar beneden aflopen ben je sociaal, innovatief en slim.
6-verrassende-feitjes-over-je-voeten---rond-sfeerbeeld

Eén ding hebben ze gemeen

Er is één ding wat alle voeten gemeen hebben: je moet goed voor ze zorgen. Door de vele kilometers die je elke dag loopt en de hippe schoenen waar je je voeten soms instopt, hebben ze het vaak zwaar. Ze mogen daarom af en toe wel eens verwend worden.

Daarbij komt het handige Scholl Voetenmasker goed van pas! Het voedende voetmasker verzorgt je voeten in slechts 10 minuten. Trek de voetenmaskers om je voeten, wacht en geniet direct van gladde en zachte voeten.

close

Previous

Zo haal je het maximale uit het douchen
close

Next

Waarom maakt houtskool je tanden witter?