Kruidvat BLOG

Veelgestelde vragen over maaltijdvervangers

Gerlinea

5 vragen aan Gerlinéa over maaltijdvervangers

1. Mag ik de shakes aanmaken met water?

We raden je aan de verpakking te volgen bij het aanmaken van de shakes. Op die manier kunnen we garanderen dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt. Gebruik hiervoor 250 ml magere melk. Voor onze havershakes kun je naast 200 ml magere melk ook 200 ml ongezoete sojadrink gebruiken om de shake aan te maken.

2. Mag ik de shakes van tevoren klaarmaken?

We raden aan om de shakes zo kort mogelijk voor gebruik klaar te maken, omdat zo de voedingsstoffen behouden blijven. Als je dit niet kunt vermijden, bewaar je je shake zo kort mogelijk op een donkere en koele plaats, zoals in de koelkast.

3. Hoeveel fruit en welke soort fruit mag ik eten?

Per dag mag je twee stuks fruit eten. Probeer hier echt een feestje van te maken en varieer er lekker op los met allerlei soorten fruit. Bij het eten van bessen, aardbeien, pruimen, druiven en ander los fruit, kun je als maat de grootte van een handje aanhouden. Een portie zo groot als één handje, telt als één stuk fruit. Laat olijven op olie, gedroogd fruit en fruit op blik nog even staan.

4. Hoe lang mag ik Gerlinéa maaltijdvervangers gebruiken?

Binnen een energiebeperkt dieet mag je één of twee maaltijden per dag vervangen, tot je je doel hebt bereikt. De tijd van gebruik is onbeperkt dus je kunt je eigen tempo bepalen.

Gerlinea

5. Mag ik met Gerlinéa lijnen als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

We adviseren je om tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding niet te lijnen (tenzij je arts dit voorschrijft). Door het verliezen van gewicht komen er namelijk afvalstoffen in je lichaam vrij die ook bij je kindje terecht komen of, in het geval van borstvoeding, in de moedermelk. Dit is niet onmiddellijk schadelijk, maar zeker niet optimaal voor de baby. Daarnaast heeft je lichaam tijdens de borstvoeding extra voedingsstoffen nodig, want je deelt deze met je kindje. Wacht dus even met lijnen en geniet lekker van je zwangerschap. Als je toch onzeker bent over de gezondheid van je gewicht tijdens de zwangerschap of tijdens de borstvoeding, bespreek dit dan even met je arts of verloskundige.

close

Previous

Hoeveel nicotine zit er in een sigaret?
close

Next

De doe-het-zelfdetox voordat je op vakantie g...