Kruidvat BLOG

4 praktische tips voor mooie en verzorgde oksels

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 29/07/2019
header -4 praktische tips voor mooie en verzorgde oksels

Jouw oksels mogen gezien worden!

Je oksels zijn niet het mooiste stukje van je lichaam. Maar met een beetje meer aandacht en verzorging zijn ze het zeker waard om gezien te worden. En dat komt goed uit als je net dat ene leuke strapless jurkje of die stoere mouwloze top wil dragen. Met deze handige tips zien je oksels er in no time mooi en verzorgd uit.

Onze tip: de Nivea Deo Beauty Elixir Fresh Care Deomilk Spray verzorgt, beschermt en zorgt voor een mooie, zijdezachte okselhuid, zelfs na het scheren.

1. Begin met het ontharen
Ontharen zorgt voor oksels die gezien mogen worden. Alhoewel sommige vrouwen een bosje haar ook niet erg vinden, geven de meeste toch de voorkeur aan gladde oksels.Je oksels scheren is niet het makkelijkste klusje en de huid van je oksels is gevoelig. Gebruik daarom altijd scheerschuim, het liefst een voor de gevoelige huid, en let op dat je mesje goed scherp is. Vervang je scheermesje daarom regelmatig. Hoe scherper het mesje is, hoe beter de haren verdwijnen en hoe minder last je hebt van scheerirritaties. Zet niet te veel druk op je scheermesje, maar laat het mesje het werk doen.

2. Smeer je bodylotion ook onder je oksels
Smeer jij je benen na het scheren ook altijd in met een heerlijke bodylotion? Doe dit dan voortaan ook bij je oksels. Het voelt misschien wat raar om bodylotion onder je oksels te smeren, maar je okselhuid wordt hier wel heel gelukkig van. Bodylotion helpt om het herstellend vermogen van je huid te verbeteren. Hierdoor heb je minder last van huidirritaties en bultjes.

Extra tip: heb je bodylotion onder je oksels gesmeerd? Wacht dan even met het opspuiten van je deodorant. Als je dit te snel doet, krijg je last van irritaties.

3. Scrub je oksels regelmatig
Verwen jij je huid ook regelmatig met een heerlijke scrubbeurt? Neem hierbij dan ook je oksels mee. Door te scrubben haal je dode huidcellen weg en ziet je okselhuid er weer egaal en zacht uit. Kies voor een scrub die niet te grof is. Breng de scrub met ronddraaiende bewegingen zachtjes aan. Extra voordeel: door te scrubben heb je ook minder last van ingegroeide haartjes.

4. Kies voor een deodorant die je oksels fris en verzorgd houdt
De deodorant is de finishing touch voor mooie, verzorgde oksels. Deo houdt ze de hele dag fris en voorkomt een vieze zweetlucht.

6. Sfeerbeeld - 4 praktische tips voor mooie en verzorgde oksels

Onze tip? Probeer eens de nieuwe Nivea Deo Beauty Elixir. Deze deodorant maakt je oksels direct zacht en mooi dankzij calcium en vitaminen van melk. Ook ben je tot wel 48 uur beschermd tegen zweet. Zelfs na het scheren laat deze deodorant je okselhuid zijdezacht aanvoelen. De deomilk spray is verkrijgbaar in drie heerlijke varianten. Voor welke ga jij?

close

Previous

Is arganolie goed voor de huid van je gezicht...
close

Next

Welke gezichtsreiniger past bij jouw huidtype...