Kruidvat BLOG

5 veelgestelde vragen over resveratrol

Header_5 veelgestelde vragen over resveratrol

Wat is resveratrol en wat doet het?

Heb jij wel eens gehoord van resveratrol? Dit voedingssupplement wordt steeds bekender. Maar wat is het precies? En wat doet het? Wij helpen je en beantwoorden hier de vijf meest gestelde vragen.

1. Wat is resveratrol?

Resveratrol komt van nature voor in verschillende planten. Het stofje beschermt de plant tegen invloeden van buitenaf zoals ziektes, uv-straling, schimmels en infecties. Het is een antioxidant met ontstekingsremmende en antivirale eigenschappen. Er wordt daarom onderzoek gedaan naar de positieve werking van resveratrol op bepaalde functies in ons lichaam.

Resveratrol is een zogenaamde polyfenol. Dit is een plantaardig bestanddeel waarvan men denkt dat het gezondheidsvoordelen kan hebben.

2. In welke planten zit resveratrol?

Resveratrol zit in verschillende planten. In voedingssupplementen wordt vaak resveratrol uit de Japanse duizendknoop gebruikt. Deze plant komt van oorsprong uit Japan. Resveratrol zit in de diepe wortels van deze vaste plant.

Sfeerbeeld_round_ 5 veelgestelde vragen over resveratrol

3. Klopt het dat resveratrol ook in wijn zit?

Het antioxidant resveratrol zit in de pitten, schil en steeltjes van druiven. In de druivenschillen zit de hoogste concentratie. Omdat wijn van druiven wordt gemaakt, bevat wijn ook resveratrol. De mate is afhankelijk van de druivensoort en de fermentatietijd. Rode druiven zijn een grotere bron van resveratrol dan witte druiven. Daarom zit er in rode wijn meer resveratrol dan in witte wijn.

De hoeveelheid resveratrol in wijn is echter zo klein dat deze niet opweegt tegen de negatieve effecten van de alcohol. Wil je je lichaam ondersteunen met resveratrol, dan is het beter om voor een voedingssupplement te kiezen.

4. Zit resveratrol ook nog in andere voedingsmiddelen?

De hoogste hoeveelheid resveratrol zit in donkere druiven, maar er zijn meer voedingsmiddelen waar resveratrol in zit. Dit zijn bijvoorbeeld pinda’s, bessen, cacao en aardbeien. Voor bessen geldt hetzelfde als voor druiven. In de donkere bessen zit meer resveratrol dan in de lichter gekleurde bessen.

5. Waar koop je voedingssupplementen met resveratrol?

Voedingssupplementen met resveratrol zijn bij verschillende drogisterijen en online webshops verkrijgbaar. In ons assortiment vind je bijvoorbeeld Kruidvat Resveratrol met Vitamine C Tabletten. Deze tabletten bevatten trans-resveratrol uit Japanse-duizendknoopextract. Trans-resveratrol is één van de isomeren van resveratrol. Aan de tabletten is ook vitamine C toegevoegd, die bijdraagt aan de bescherming van je cellen tegen oxidatieve schade.e schade.

Ben jij benieuwd naar ons hele Gezond en Fit assortiment? Ga dan snel naar onze webshop!

close

Previous Article

Coronaproof op pad: alles over hygiëne onderw...
close

Next Article

Smile! Lachen is gezond