Kruidvat BLOG

Zelf zwangerschapsfoto’s maken, zo doe je dat!

Leestijd: 3 minuten
Geplaatst op: 16/11/2017
foto-zwangere-buik-header

Leg je zwangerschap vast met een zwangerschapsshoot

Zwanger zijn is heel speciaal. Een bijzondere herinnering die je graag wilt bewaren. Met een zwangerschapsshoot leg je je zwangere buik en de mooie momenten van je zwangerschap vast. Je kunt eenmalig een shoot doen of regelmatig foto’s maken en zo de zwangerschap en de groei van je buik volgen. Helaas is een professionele shoot vaak duur. Gelukkig maak je met onze tips zelf ook de mooiste foto’s!

foto-zwangere-buik-silhouette

Op welke momenten maak je foto’s?

Wil jij je mooie ronde buik vastleggen? Dan kun je het beste tussen de 32 en 38 weken zwangerschap een shoot plannen. Je buik is dan op zijn mooist. Het is ook leuk om regelmatig foto’s te maken. Zo volg je de ontwikkeling en groei van je buik. Maak elke week of zelfs elke dag een foto. Als je elke keer dezelfde kleding draagt en dezelfde pose aanneemt, kun je aan het eind een mooie serie samenstellen. Zo zie je goed hoe je buik gegroeid is.

Tip: Heb je regelmatig je zwangere buik vastgelegd? Laat dan een motionfilmpje maken van de foto’s. Zo zie je je buik langzaam groeien!

Zo krijg je de mooiste foto’s

Kleding, belichting, de achtergrond. Allemaal van invloed op je foto’s. Met onderstaande tips krijgen je zwangerschapsfoto’s een professionele uitstraling.

  • Houd je kleding simpel. Draag geen drukke prints. Dat leidt de aandacht af van het meest belangrijke op de foto, jouw zwangere buik!
  • Wat ook mooi is, zijn foto’s van een blote buik. Zorg dat je broek niet te strak zit en draag vanaf een uur voor de shoot geen strakke kleding. Zo voorkom je lelijke striemen of afdrukken op je huid.
    Tip voor de echte durfal: Draag alleen lingerie of helemaal geen kleding. Door je handen strategisch te plaatsen en de foto’s vanuit de juiste hoek te maken, laat je de aandacht naar je buik gaan.
  • Maak de foto’s tegen een rustige, neutrale achtergrond. Een witte of zwarte muur is vaak het mooist. Een shoot in de natuur is ook leuk, maar zorg ook hier voor een rustige omgeving.
  • Daglicht is het mooiste licht. Fotografeer altijd met genoeg licht en niet in het donker of bij schemer.
  • Maak de foto’s van je zijkant. Zo komt je zwangere buik het mooist in beeld.
  • Maak je foto’s persoonlijk met leuke accessoires. Gebruik bijvoorbeeld roze of blauwe accessoires om het geslacht van je kindje te laten zien of een krijtbordje om aan te geven hoeveel weken je al zwanger ben. Het is ook leuk om het toekomstige knuffeltje van je kindje te gebruiken tijdens de shoot. Wees lekker creatief!
  • De fotoshoot draait natuurlijk om je zwangere buik. Maar het is leuk om ook foto’s samen met je partner te maken. Hebben jullie al kinderen? Laat je kinderen dan de buik vasthouden of naar hun toekomstige broertje of zusje luisteren. Dat worden gegarandeerd schattige foto’s!

Om in te lijsten, als geboortekaartjes of in een zwangerschapsdagboek

Je hebt prachtige foto’s gemaakt. En nu? Je wilt graag meer doen met deze bijzondere foto’s. Laat de mooiste foto inlijsten of op groot formaat afdrukken. Mooi voor aan de muur! Je kunt de foto’s ook in een 9 maanden dagboek plakken waarin je alle herinneringen aan je zwangerschap bewaart. Zo kun je later met je kindje terugkijken op je zwangerschap.

Weet je wat ook leuk is? De mooiste of grappigste foto gebruiken voor je geboortekaartjes. Zo krijg je unieke kaartjes. Extra bijzonder als je de naam van je kindje op je buik schildert of op een andere manier in de foto verwerkt.

foto-zwangere-buik-kusje-buik
close

Previous

Huidverzorging en zwanger zijn – Expert Derma...
close

Next

Zo vind je de beste luier voor je baby