Kruidvat BLOG

Na dit te lezen stop je direct met nagelbijten

Header-nagelbijten

Nagelbijten heeft soms ernstige gevolgen

Ben jij een nagelbijter? Veel mensen bijten op hun nagels of vingertopjes als ze zenuwachtig, gestrest of verveeld zijn. Het is een vervelende gewoonte, maar wist je dat nagelbijten zelfs gevaarlijk is? We hebben de opvallendste feitjes voor je op een rij gezet. Na het lezen hiervan stop je gegarandeerd direct met deze gewoonte.

Onze tip: Door dagelijks een dun laagje Byte-X op de nagels aan te brengen stopt het nagelbijten en duimzuigen door de onaangename smaak van Byte-X.

Waarom bijt je op je nagels?

Nagelbijters bijten op hun nagels en/of de huid rondom hun nagels. Veel mensen doen dit omdat zij zich vervelen, omdat ze zenuwachtig zijn of gestrest. Maar ook erfelijkheid speelt soms een rol. En als het eenmaal een gewoonte is geworden, kom je er vaak maar moeilijk weer vanaf. Je hebt zelf soms niet eens door dat je aan het nagelbijten bent.

De gevolgen van nagelbijten

Nagelbijten blijft helaas vaak niet zonder gevolgen. Het is dan ook niet zo gek dat veel mensen van deze gewoonte af willen. Je schaamt je vaak voor je afgekloven nagels en wil liever niet dat mensen ze zien.

Maar wist je dat nagelbijten ook ernstigere gevolgen kan hebben?

  • Onder je nagels zitten heel veel bacteriën. Bedenk maar eens wat je met je vingertoppen op een dag allemaal aanraakt. Al deze bacteriën komen in je mond en je lichaam als je op je nagels bijt. En dat verhoogt de kans op een infectie.
Rond-sfeerbeeld-nagelbijten
  • Door de extra bacteriën in je mond heb je ook sneller een onfrisse adem. En dat wil je niet!
  • Door de kracht die je tanden nodig hebben tijdens het knabbelen op je nagels, slijten je tanden sneller. De kans op afgebroken tanden en het verlies van de tanden is daardoor groter.
  • Ook je tandvlees is niet blij met de bacteriën. De stukjes afgebeten nagel kunnen zelfs in je tandvlees gaan zitten en daar ontstekingen veroorzaken.
  • Door het bijten op je vingertoppen kunnen kleine wondjes ontstaan. Als je ze daarna weer in je vochtige mond steekt, wordt het wondje de ideale plaats voor een ontsteking. Ook zien eczeem en schimmelinfecties de kans om zich op je vingertop te nestelen.
  • Heb jij je nagels in een prachtige kleur gelakt? Zonde als je dit er direct weer af bijt. En die nagellak bevat stoffen die je beter niet binnen kan krijgen.
  • Als je een chronische nagelbijter bent, bestaat er het risico dat je je nagels zover afbijt, dat ze niet meer terug groeien. Je blijft dan de rest van je leven met kleine, korte nagels zitten. Zonde!

Overtuigd? Stop dan nu direct met nagelbijten en lees onze 7 tips die echt helpen bij het stoppen met nagelbijten.

close

Previous

In 4 stappen het perfecte lijntje met een gel...
close

Next

Maak jij één van deze fouten bij het vijlen v...