Kruidvat BLOG

Is je make-up uitgedroogd? Deze beautyhacks zijn je redding!

Header_Tips voor uitgedroogde make-up

Zo breng je uitgedroogde make-up weer tot leven

Is jouw make-up wel eens uitgedroogd voor hij op is? Dat is best irritant, en zonde van het geld. Uitdroging kan een teken zijn dat je make-up over datum is, maar het gebeurt soms ook bij nieuwe make-up. Dat is balen, maar geen nood. Met onze tips breng je je make-up weer tot leven. En geen zorgen, je hoeft hiervoor geen bijzondere spullen aan te schaffen. Je hebt waarschijnlijk alles gewoon al in huis.

Mascara

Mascara droogt uit als je het flesje te lang open laat liggen of niet goed dicht doet. Mascara wek je weer tot leven met een paar druppels lenzenvloeistof of oogdruppels. Zet de mascara rechtop nadat je de druppels erin gedaan hebt zodat het goed kan intrekken. Meng het desnoods even met een satéprikker. Je mascara is in een mum van tijd weer klaar om je wimpers te laten schitteren! Doe dit niet te vaak, want dan ontstaan er snel veel bacteriën.

Sfeerbeeld_round_Tips voor uitgedroogde make-up

Eyeliner

Eyeliner geeft je ogen een fantastische glam, dus als je eyeliner op een ochtend opeens opgedroogd is, is dat wel balen. Gelukkig kun je dit snel oplossen met een bakje warm water. Leg je eyeliner een paar minuten in het bakje. Schud hem even nadat je hem uit het water hebt gehaald en hij is klaar om je ogen weer onweerstaanbaar te maken!

Vloeibare lippenstift

Een uitgedroogde vloeibare lippenstift verpest de look van je lippen juist omdat hij barsten laat zien. Gelukkig los je dit op door één of twee druppeltjes olie in de lippenstift te doen. Het maakt niet uit wat voor olie het is, zolang het maar geschikt is voor je huid of haar. Je kunt dus ook gerust wat pure olijfolie uit de keuken pakken. Even schudden en jij kunt weer de deur uit!

Wenkbrauw make-up

Mooie wenkbrauwen geven je gezicht een krachtige uitstraling. Daarom zijn je wenkbrauwen een onmisbaar onderdeel van je beautyritueel. Gebruik jij wel eens wenkbrauwpoeder? Als dat uitgedroogd is kun je er wat fixing spray op spuiten, daarna kun je het weer gebruiken. Gebruik je wenkbrauwmascara? Dan kun je dezelfde tip gebruiken als bij wimpermascara.

Wil je liever voorkomen dan genezen? Let er altijd goed op dat je je make-up na gebruik goed afsluit. Let ook op de houdbaarheidsdatum. Make-up is minder lang houdbaar dan je denkt. Zo is een gemiddelde mascara maar 1 of 2 maanden houdbaar. Lees hier meer over de houdbaarheid van je make-up.

Ben jij benieuwd naar ons hele make-up assortiment? Ga dan snel naar onze webshop!

close

Previous

Zo weet je wanneer je make-up over datum is
close

Next

Kruidvat Natures: vegan en duurzame producten...