Kruidvat BLOG

Acrylnagels versus gelnagels, wat is het verschil?

header - acrylnagels

Ontdek de verschillen tussen deze kunstnagels

Zijn netjes verzorgde nagels voor jou ook een must? Als je van nature niet bent gezegend met een paar sterke, lange nagels heb je vast wel eens over kunstnagels nagedacht. Misschien heb je ze al wel gezet of laten zetten. De meeste kunstnagels zijn gemaakt van gel of acryl. Hier ontdek je wat het verschil is tussen deze twee soorten kunstnagels.

Wat zijn acrylnagels?

In de jaren ’70 werd ontdekt dat je van acryl kunstnagels kunt maken. Door een vloeistof en een poeder te mengen krijg je een bolletje dat je over je nagels lakt. Acrylnagels drogen aan de lucht. Nadat ze goed uitgehard zijn, vijl je ze in de juiste vorm en polijst je ze. Naar wens breng je daarna nog een nagellak of nail art aan.

Wat zijn gelnagels?

In de jaren ’90 werd een gel ontwikkeld om kunstnagels mee te maken. Deze stroperige substantie wordt gemaakt van polymeerhars. Je brengt gelnagels in drie fases aan:

1. Breng eerst een basislaag gel aan. Laat deze uitharden met de hulp van uv-licht.
2. Breng hierna de gewenste kleur aan en laat deze laag ook weer goed uitharden onder een uv-lamp.
3. Breng vervolgens nog een toplaag aan die je ook onder de lamp laat uitharden.

De verschillen op een rij

Bij zowel acryl- als gelnagels heb je een ruime keuze in kleuren en eventuele nail art. Beide zorgen voor een prachtig resultaat en mooie nagels. Om te weten welke kunstnagels je moet kiezen, is het goed om de verschillen te kennen:

• Gelnagels zien er vaak natuurlijker uit dan acrylnagels en voelen ook natuurlijker aan.
• Gelnagels hebben van nature een mooie glans. Voor acrylnagels heb je extra nagellak nodig om je nagels glans te geven.
• Gelnagels zijn zacht, flexibel en buigzaam. Acrylnagels zijn hard en hierdoor robuuster dan gelnagels. Ze kunnen beter tegen een stootje. Daarentegen bestaat wel de kans dat ze breken doordat ze niet meebuigen.
• Doordat acrylnagels zeer sterk zijn, blijven ze langer mooi dan gelnagels.
• Bij het aanbrengen van acrylnagels ruik je vaak een onaangename chemische geur. Bij gelnagels heb je hier geen last van.
• Voor het aanbrengen van gelnagels heb je een speciale uv-lamp nodig. Dit kost vaak veel tijd. Acrylnagels drogen gewoon aan de lucht en zijn daarom sneller klaar.
• Acrylnagels zijn meestal goedkoper dan gelnagels.
• Wil je je gelnagels verwijderen, dan moet je ze eraf vijlen. Ze zijn hierdoor moeilijker te verwijderen dan acrylnagels.

Sfeerbeeld - acrylnagels

Wat is de beste keuze?

Of je kiest voor acryl- of gelnagels bepaal je zelf. Bij je afweging is het goed om bovenstaande verschillen mee te nemen en te kijken wat beter bij jou nagelwensen past.

Let er wel op dat je niet altijd kunstnagels draagt. Het is goed om je nagels af en toe een weekje te laten ademen. Zo hou je ze sterk en gezond.

close

Previous

5 voordelen van een shampoo bar
close

Next

Je haar dikker maken? Het kan echt!