Kruidvat BLOG

7 tips en tricks om je wimpers langer te laten lijken

7-tips-om-je-wimpers-langer-te-laten-lijken-header

Zo geef je je wimpers optisch meer lengte

Droom jij ook van lange wimpers die tot aan de hemel reiken? Oké, dat is misschien wat overdreven, maar iets langere wimpers willen we allemaal wel. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je je wimpers langer kan laten lijken. Ontdek hier onze tips en tricks!

Waarom heb je eigenlijk wimpers?

Wimpers zijn dikke haartjes. Ze groeien in een rij op zowel je bovenste als onderste ooglid. De wimpers op je bovenste ooglid zijn langer en dikker dan die op je onderste ooglid. Je wimpers houden stofdeeltjes uit je ogen. Als er ook maar iets op je wimper komt, gaan je ogen in een reflex dicht. Je wimpers hebben dus een belangrijke, beschermende functie voor je ogen.

Daarnaast zijn je wimpers een belangrijk deel van je oogopslag en dus ook je uitstraling. Veel vrouwen vinden hun wimpers daarom mooier als ze wat voller en langer zijn.

7 manieren waarop je wimpers langer lijken

Ben jij van nature gezegend met lange, volle wimpers? Bofkont! Helaas hebben de meesten niet dat geluk. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om je wimpers optisch langer te laten lijken.

1. Het belangrijkste product waarmee je je wimpers meer lengte geeft, is mascara. Een goede mascara mag dan ook niet in je make-uptas ontbreken. Breng je mascara eerst met een horizontale zigzagbeweging aan voor meer volume. Draai daarna het borsteltje in een verticale positie en geef je wimpers zo meer lengte.

Extra tip: er zijn speciale mascara’s met wimpervezels. Deze vezeltjes hechten zich aan je wimpers waardoor ze langer lijken.

2. Zorg goed voor je wimpers. Vergeet daarom niet om je mascara en andere (oog)make-up er ’s avonds af te halen. Gebruik hiervoor speciale reinigingsproducten voor oogmake-up en wrijf niet te hard over je wimpers. Heb je waterproof mascara op je wimpers? Breng de reiniger aan op een wattenschijfje en leg deze even op je oog om het los te weken. Door je ogen elke avond goed schoon te maken, voorkom je dat je wimpers zwakker worden of zelfs afbreken.

7-tips-om-je-wimpers-langer-te-laten-lijken-sfeerbeeld

3. Ga je mascara aanbrengen? Borstel je wimpers dan eerst, net zoals je dat elke dag met je haar doet. Je wimpers plakken zo niet aan elkaar, zijn mooi recht en krijgen een mooie krul. Gebruik hiervoor een speciaal wimperborsteltje of een schoongemaakt mascaraborsteltje.

4. Wil je langere wimpers met meer krul? Gebruik dan een speciale wimperkrultang. Hiermee breng je je wimpers mooi in model.

5. Breng één laagje mascara aan. Pak hierna wat los poeder of talkpoeder en leg dit op de rug van je hand. Breng met een wattenstaafje of een schoongemaakt mascaraborsteltje wat poeder aan op je wimpers. Breng hierna nog een laagje mascara aan en je hebt direct langere en vollere wimpers!

6. Wil je ’s nachts als je slaapt de conditie van je wimpers een boost geven? Smeer dan voor je gaat slapen met een schoongemaakt mascaraborsteltje wat vaseline op je wimperhaartjes. Vaseline is goed voor droge en broze wimpers. Was de vaseline er in de ochtend weer af. Goedemorgen mooie wimpers!

7. Met behulp van een eyeliner laat je je wimpers ook heel eenvoudig langer lijken. Kleur je waterlijn aan de binnenkant van je oog, onder je bovenste wimperrand in met een zwart kohl potlood. Je wimpers lijken dan eerder te beginnen en dus langer.

close

Previous

Hoe verf je zelf je wimpers?
close

Next

Word je wel bruin als je je insmeert?