Kruidvat BLOG

5 voordelen van een shampoo bar

Waarom is het goed om een shampoo bar te gebruiken?

Was jij je haar met een ‘normale’ shampoo of een shampoo bar? Deze laatste is flink in opkomst. Een shampoo bar reinigt je haar, net als een gewone shampoo, maar is vast in plaats van vloeibaar. En dat levert allerlei voordelen op. Ontdek ze hier!

1 – Een shampoo bar is vrij van plastic en dus beter voor het milieu

Je ‘normale’ shampoo zit altijd in een plastic fles. Om een shampoo bar zit geen plastic en dat is beter voor het milieu. En omdat alle kleine beetjes helpen, draag jij zo je steentje bij.

2 – Een shampoo bar schuimt heerlijk

Ben je bang dat zo’n vast blok niet goed schuimt? Dan heb je het mis. Wrijf de bar over je haar of in je handen en zie hoe het schuim ontstaat. Heerlijk toch?

3 – Een shampoo bar gaat lang mee

Een shampoo bar is veel geconcentreerder dan een traditionele shampoo. Je hebt er daarom minder van nodig. Een shampoo bar gaat gemiddeld 30 tot 50 wasbeurten mee, en soms tot zelfs wel 80! Je doet dan ook net zo lang met één bar als met drie traditionele shampooflessen. En dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

4 – Een shampoo bar is ideaal voor op reis

Ben je altijd bang dat je shampoofles lekt of dat het kleine flesje dat je in je handbagage mee mag nemen niet genoeg is? Neem dan een shampoo bar mee als je op reis gaat. Omdat deze shampoo een vaste vorm heeft, mag hij gewoon in je handbagage en lekt hij zeker weten niet. Ook zijn compacte formaat en lichte gewicht maakt de shampoo bar perfect voor op vakantie.

5 – Een shampoo bar bevat minder chemicaliën

Shampoo bars zijn zuiverder dan vloeibare shampoo en bevatten vaak meer natuurlijke ingrediënten. Waar aan vloeibare shampoo vaak middelen zijn toegevoegd om het bijvoorbeeld te laten schuimen, gebeurt dit bij shampoo bars niet. En dat is beter voor jou en je haar! Nog een voordeel: dit maakt het gebruik van een conditioner vaak overbodig.

Overtuigd van de voordelen? De shampoo bars zijn nu te bestellen in de webshop en te verkrijgen in de winkel! Nog niet helemaal overtuigd? Lees onze BLOG over 3 goede redenen om over te stappen op een shampoo bar.

close

Previous

In slechts vier stappen creëer je deze schatt...
close

Next

Acrylnagels versus gelnagels, wat is het vers...