Kruidvat BLOG

Waarom is het goed om een voorraad luiers in huis te hebben?

Header_

Hoeveel luiers heb jij in huis?

Als ouder verbaas je je er soms over hoeveel luiers je baby op een dag vol krijgt. Er gaan dan ook flink wat luiers per dag door. Tot je kindje zindelijk is, verbruikt hij of zij duizenden luiers. Daarom is het goed om altijd een voorraad luiers in huis te hebben.

Hoeveel luiers verbruikt een baby?

Pasgeboren baby’s verschoon je bij elke voeding. Dat betekent dat je toch al gauw tussen de 7 en 10 luiers per dag gebruikt. Een pak luiers is dan snel op. Ook als ze wat ouder worden, gebruiken kinderen nog steeds veel luiers. Gemiddeld worden kinderen namelijk pas zindelijk als ze drie jaar oud zijn. Ze zijn dan eerst alleen overdag zindelijk. ’s Nachts dragen ze dan nog steeds een luier.

In zijn of haar eerste levensjaar verbruikt een baby gemiddeld 2.500 luiers. Dit aantal neemt in de jaren daarna langzaam af tot ongeveer 1.500 als ze zindelijk gaan worden. Voordat een baby zindelijk is, heeft hij of zij zeker zo’n 7.500 luiers verbruikt.

Een flinke voorraad luiers

Omdat je kindje zoveel luiers verbruikt, is het verstandig om altijd een voorraadje luiers in huis te hebben. Hou hierbij wel rekening met de maat en de verwachting wanneer je kindje toe is aan een volgende maat. Dit is afhankelijk van het gewicht van je kindje. Op het pak luiers staat bij de maat aangegeven voor welk gewicht de luiermaat geschikt is.

Als je genoeg luiers in huis hebt, weet je zeker dat je nooit misgrijpt. En zo heb je ook altijd wat luiers om in je luiertas te stoppen en bij opa en oma te leggen.

Voordelig luiers kopen

Bij het inslaan van luiers is het slim om de aanbiedingen goed in de gaten te houden en altijd grootverpakkingen in te slaan. Zo heb je in één keer voldoende luiers voor bijvoorbeeld een maand in huis.

Sfeerbeeld

Bij Kruidvat vind je nu naast midpakken en jumbopakken ook voordeelboxen met voldoende luiers voor wel twee maanden. Hiermee weet je zeker dat je voorlopig genoeg luiers in huis hebt en dat je verzekerd bent van de beste prijs. Deze maten zijn verkrijgbaar in een 2-maandenbox:

Met die hoeveelheden kun je voorlopig vooruit!

close

Previous

Wat zijn harde buiken tijdens je zwangerschap...
close

Next

Hoe snel ontstaan de eerste zwangerschapssymp...