Kruidvat BLOG

Zwemmen met je baby? Vergeet de zwemluier niet

Leestijd: 1 minuut
Geplaatst op: 06/07/2018
Header_zwemluiers

In een zwemluier kan je kindje met veel plezier zwemmen en spelen

Ga jij graag met je kindje naar de zee of het zwembad? Als je kindje nog niet zindelijk is, is een zwemluier ideaal. Met een zwemluier genieten jij en je kindje onbezorgd van het zwemmen!

Sfeerbeeld-zwemluiers

Wat is het verschil tussen een zwemluier en een gewone luier?

Een gewone luier absorbeert vocht. En dat is niet zo handig als je gaat zwemmen. De luier zuigt zich dan helemaal vol en wordt zwaar. Gebruik daarom een zwemluier. Deze absorbeert het water niet en blijft comfortabel.

Vanaf welke leeftijd kan je kindje een zwemluier aan?

Babyzwemmen kan al vanaf zes weken na de geboorte. Vanaf dat moment kan je kindje een zwemluier aan. Welke zwemluier je kindje nodig heeft, hangt af van zijn of haar gewicht. Kruidvat heeft al zwemluiers voor kindjes vanaf 6 kg.

Kruidvat zwemluiers

Kruidvat heeft al zwemluiers voor kindjes van 3 tot 8 kg. En zwembroekjes voor kindjes van 7 tot 15 kg (maat 3-4) en 12 tot 20 kg (maat 4-5). De luiers hebben een vrolijke opdruk en zuigen zich niet vol met water. Zo kan je kindje met veel plezier zwemmen en spelen!

De voordelen:

  • Door het elastiek rondom zijn de zwemluiers comfortabel en bieden ze genoeg bewegingsvrijheid bij het zwemmen en spelen.
  • De speciale binnenlaag voorkomt dat de luier zich volzuigt met water.
  • De zwemluiers zijn hygiënisch en praktisch in het gebruik. Je scheurt de handige zijkanten bij het verschonen zo open.
close

Previous

Zwanger worden? Zorg dan goed voor jezelf met...
close

Next

5 ideeën voor een babyshower